Banner
Rumah > Produk >> API

Xanthohumol

Xanthohumol
Senarai Produk FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Infarkasi asas Xanthohumol
Nama produk: Ekstrak Xanthohumol
Nama lain: Hops flower extract
Bahagian yang digunakan: bunga
Ujian: 98% oleh HPLC
Rupa: serbuk halus coklat kuning
Rumus kimia: C21H22O5
Jisim molar: 354.4 g / mol
CAS No .: 6754-58-1
Pembekal: FZBIOTECH
Xanthohumol adalah produk semulajadi yang terdapat dalam perbungaan wanita Humulus lupulus, juga dikenali sebagai hop. Komponen ini juga dijumpai dalam bir dan tergolong dalam kelas sebatian yang menyumbang kepada kepahitan dan rasa hop. Xanthohumol adalah chalconoid yang prenylated, biosynthesized oleh sintetik polyketide jenis III (PKS) dan enzim yang diubahsuai berikutnya.

Faedah Xanthohumol
1. Anti-jerawat, anti-bakteria dan anti-radang: Xanthohumol telah diteliti dan didapati mempunyai fungsi menenangkan, kesan anti-radang pada keradangan kulit, dan fungsi antibakteria, yang dapat menghalang jerawat yang tumbuh pada kulit akibat pelbagai bakteria.
2. Anti-kanser: xanthohumol telah diuji oleh sejumlah besar eksperimen untuk mengeluarkan oksigen aktif, mengeluarkan kerosakan oksidatif dari badan, dan memainkan peranan penting dalam kerosakan sel. Ia adalah sebatian yang boleh melawan kanser.

Permohonan Xanthohumol
1. Digunakan dalam medan makanan, menambah hop apabila membuat bir, kerana minyaknya yang tidak menentu sehingga mempunyai bau wangi, dan mempunyai kesan antiseptik;
2. Digunakan dalam bidang produk kesihatan, untuk dijadikan kapsul dapat mengurangkan tekanan menopause, kecewa, kecemasan dan gejala lain;
3. Digunakan dalam bidang farmaseutikal, untuk merawat penyakit pleurisy, tuberkulosis dan kusta tuberkuloid yang berlebihan.


Pakej & Penghantaran

Penghantaran: Sea / Air Shipping & International Express
Masa penghantaran: 2-3 hari bekerja selepas pembayaran
Pakej: 1-5kg / Beg aluminium, saiz: 22cm (Lebar) * 32cm (Panjang)
15-25kg / Drum, saiz: 38cm (Diameter) * 50cm (Tinggi)
Penyimpanan: Terlepas dari cahaya dan haba yang kuat.
Shelf Life: 24 bulan

Xanthohumol extract.jpg

Xanthohumol.jpg


Imej Syarikat:


Siasatan