Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Asid Ribonukleik

Asid Ribonukleik
Senarai Produk FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas

Nama Produk

Asid Ribonukleik

Nama lain

RNA

Spesifikasi

98%

Penampilan

Serbuk putih atau putih

Formula molekul

32 H 37 TIDAK 12

Berat Molekul

/

CAS NO.

63231-63-0

EINECS BIL.

277-256-7

Piawai

USP atau EP

Pensijilan

ISO, Halal, FDA

Pembekal

FZBIOTECH

Contohnya

Tawaran Percuma

Formula Struktur

Ribouncleic acid.png


Ribonucleic acid (RNA) adalah keluarga molekul biologi besar di mana-mana yang melakukan pelbagai peranan penting dalam pengekodan, penyahkodan, pengawalan, dan ekspresi gen. Bersama dengan DNA, RNA terdiri daripada asid nukleik, yang, bersama dengan protein, merupakan tiga makromolekul utama yang penting untuk semua bentuk kehidupan yang diketahui. Seperti DNA, RNA disatukan sebagai rantai nukleotida, tetapi biasanya helai tunggal.

Organisma selular menggunakan RNA messenger (mRNA) untuk menyampaikan maklumat genetik (sering diberi nota menggunakan huruf G, A, U, dan C untuk nukleotida guanin, adenin, uracil dan sitosin) yang mengarahkan sintesis protein tertentu, sementara banyak virus mengekodkan genetiknya maklumat menggunakan genom RNA. Beberapa molekul RNA memainkan peranan aktif dalam sel dengan mengkatalisis reaksi biologi, mengawal ekspresi gen, atau merasakan dan menyampaikan tindak balas terhadap isyarat sel. Salah satu proses aktif ini adalah sintesis protein, fungsi universal di mana molekul mRNA mengarahkan pemasangan protein pada ribosom. Proses ini menggunakan molekul transfer RNA (tRNA) untuk menyampaikan asid amino ke ribosom, di mana RNA ribosom (rRNA) menghubungkan asid amino bersama-sama untuk membentuk protein.


Kebaikan

1. RNA dapat meningkatkan imuniti.

2. RNA dapat meningkatkan metabolisme.

3. RNA mempunyai kesan anti-agin.


Permohonan

1. RNA boleh digunakan untuk rawatan hepatitis persisten kronik, hepatitis aktif kronik dan sirosis hati.

2. RNA dapat diaplikasikan untuk perawatan tambahan kanker pankreas, barah hati, barah paru-paru, barah gastrik, barah payudara, sarkoma tisu lembut dan barah lain.

3. Asid ribonukleik juga dapat digunakan untuk mengobati penyakit lain dengan fungsi imun yang rendah.Siasatan