Banner
Rumah > Produk >> API

Brinzolamide

Brinzolamide
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas serbuk Brinzolamide

Nama Produk: Brinzolamide

Formula molekul: C12H21N3O5S3

Berat Molekul: 383.507

Assay: 99%

Ketumpatan: 1.5g / cm3

Titik didih (℃): 586 ° C pada 760 mmHg

Rupa: serbuk kristal putih atau tidak berwarna

CAS: 138890-62-7

Formula Struktur:

Brinzolamide.png


Pengenalan Serbuk Brinzolamide

Brinzolamide adalah penghambat anhydrase karbonik (khususnya, anhidrase karbonat II). Karbohidrat anhydrase didapati terutamanya dalam erythrocytes (tetapi juga di tisu lain termasuk mata). Ia wujud sebagai beberapa isoenzim, yang paling aktif ialah karbonat anhidrase II (CA-II).


Penggunaan Serbuk Brinzolamide

Brinzolamide digunakan untuk merawat tekanan tinggi di dalam mata kerana glaucoma (jenis sudut terbuka) atau penyakit mata lain (misalnya, tekanan darah tinggi). Mengurangkan tekanan tinggi di dalam mata membantu mencegah kebutaan. Ubat ini berfungsi dengan mengurangkan jumlah bendalir dalam mata. Ia tergolong dalam kelas ubat-ubatan yang dikenali sebagai inhibitor karbon anhidrase.


Kesan sampingan Serbuk Brinzolamide

Umum, tetapi ringan: penglihatan kabur; rasa pahit, masam, atau luar biasa; gatal-gatal, sakit, air, atau kekeringan mata; merasakan ada sesuatu di mata; sakit kepala; hidung berair.

Langka, tetapi serius: denyutan jantung cepat atau tidak teratur; pengsan; ruam kulit, gatal-gatal, atau gatal-gatal; kerengsaan mata yang teruk, kemerahan, atau bengkak; bengkak di muka, bibir, atau tekak; mengiu atau bernafas.


Penghantaran & Penyimpanan


Serbuk Brinzolamide


Imej Syarikat


Pembekal Serbuk Brinzolamide

Pengeluar serbuk Brinzolamide

Siasatan