Banner
Rumah > Produk >> API

L-Tiroksin

L-Tiroksin
Senarai Produk FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas 0010010 nbsp;

Nama Produk

L-Tiroksin

Nama lain

Levothyroxine

Spesifikasi

99%

Penampilan

Serbuk putih

Formula molekul

C 15 H 11 SAYA 4 TIDAK 4

Berat Molekul

776.87

CAS NO.

51-48-9

EINECS BIL.

200-101-1

Piawai

USP atau EP

Pensijilan

ISO, KOSHER, FDA

Pembekal

FZBIOTECH

Gred

Perubatan

Formula Struktur

93.gif


Kebaikan

1. Levothyroxine, juga dikenal sebagai L-tiroksin atau T 4, adalah bentuk sintetik hormon tiroid tiroksin, biasanya dirembeskan oleh sel folikel tiroid. Ia juga dapat digunakan untuk mengatasi kekurangan hormon tiroid dan kadang-kadang mencegah kanker tiroid berulang. Seperti rakan sejenisnya yang dirembeskan secara semula jadi, levothyroxine berbentuk L berbentuk kiral. Dadah yang berkaitan D-tiroksin (D-tiroksin) digunakan untuk merawat hiperkolesterolemia (peningkatan kadar kolesterol) pada masa lalu, tetapi ditarik kerana kesan sampingan dari jantung.


2. L-Thyroxine adalah hormon, dan badan anda hanya menukarnya menjadi T 3 pada kadar yang diperlukan, jadi boleh dianggap lebih ringan dan lebih selamat daripada T 3.


3. L-tiroksin adalah pembakar lemak yang sangat baik, kerana metabolisme akan meningkat. Anda boleh berkurang ketika berdiet sebelum permainan, kerana ketika anda mengonsumsi banyak kalori, ia masih akan membakar lemak kerana metabolisme akan membosankan dan membosankan.


4. L-tiroksin banyak digunakan oleh ahli bina badan dan penagih kecergasan dalam kitaran pra-pertandingan untuk mengurangkan tekanan, dan juga digunakan oleh orang yang berlebihan berat badan untuk mengurangkan berat badan. Ia meningkatkan metabolisme dan menghasilkan rangsangan umum. Walau bagaimanapun, bahan tersebut harus digunakan dengan bijak.


Fungsi 0010010 nbsp;

L-tiroksin boleh digunakan untuk merawat hipotiroidisme dan merupakan rawatan pilihan bagi pesakit hipotiroidisme yang sering memerlukan terapi hormon tiroid seumur hidup. Ia juga dapat digunakan untuk mengobati gondok untuk mengurangi kemampuan hormon perangsang tiroid (TSH), yang dianggap sebagai hormon yang mendorong gondok. Levothyroxine juga digunakan dalam rawatan intervensi pesakit dengan penyakit tiroid nodular atau barah tiroid untuk menekan rembesan hormon perangsang tiroid (TSH). 0010010 nbsp;


Siasatan