Banner
Rumah > Produk >> API

Bupivacaine

Bupivacaine
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Bupivacaine
Nama lain: Bupivacaine Hydrochloride
Formula molekul: C18H28N2O
Molekul Berat: 288.428
Rupa: serbuk kristal putih
Sinonim: 1-butil-N- (2,6-dimetilfenil) piperidine-2-carboxamide
Titik didih: 436ÂșC pada 760 mmHg
Ketumpatan: 1.014g / cm3
Kesucian: 99%
CAS: 2180-92-9
Formula Struktur:
lidocaine prilocaine.png
Pengenalan Bupivacaine
Ia digunakan dengan menyuntikkannya ke kawasan, sekitar saraf yang membekalkan kawasan itu, atau ke ruang epidural terusan tulang belakang. Ia boleh didapati bercampur dengan sedikit epinefrin untuk menjadikannya lebih lama. Ia biasanya bermula dalam masa 15 minit dan berlangsung selama 2 hingga 8 jam.
Kesan sampingan yang mungkin termasuk rasa mengantuk, merengsa otot, berdering di telinga, perubahan dalam penglihatan, tekanan darah rendah, dan kadar jantung yang tidak teratur. Kebimbangan ada yang menyuntikkannya ke sendi boleh menyebabkan masalah dengan tulang rawan. Bupivacaine berkonsentrasi tidak disyorkan untuk pembekuan epidural. Pembekuan epidural juga boleh meningkatkan panjang buruh. Ini adalah anestetik tempatan kumpulan amida.

Kesan buruk Bupivacaine
Berbanding dengan anestetik tempatan yang lain, bupivacaine amat kardiotoksik. Walau bagaimanapun, tindak balas ubat-ubatan yang merugikan (ADRs) jarang berlaku apabila ia diberikan dengan betul. Kebanyakan ADR disebabkan oleh penyerapan dipercepat dari tapak suntikan, suntikan intravaskular yang tidak sengaja, atau kemerosotan metabolik yang perlahan. Walau bagaimanapun, tindak balas alahan jarang berlaku.
Kejadian penting secara klinikal akibat penyerapan sistemik bupivacaine dan terutamanya melibatkan sistem saraf pusat (CNS) dan sistem kardiovaskular. Kesan saraf biasanya berlaku pada kepekatan plasma darah yang lebih rendah. Pada mulanya, jalur perencatan kortikal selektif menghalang, menyebabkan gejala pengujaan neuron. Pada kepekatan plasma yang lebih tinggi, kedua-dua jalur perencatan dan excitatory dihalang, menyebabkan kemurungan SSP dan berpotensi koma. Kepekatan plasma yang tinggi juga membawa kepada kesan kardiovaskular, walaupun keruntuhan kardiovaskular juga boleh berlaku dengan kepekatan rendah. Kesan CNS yang buruk mungkin menunjukkan kardiotoksisiti yang akan berlaku dan harus dipantau dengan teliti.

Penghantaran & Penyimpanan

Bupivacaine


Imej Syarikat

Bupivacaine Supplier

Bupivacaine Manufacturer


Siasatan