Banner
Rumah > Produk >> Bahan Baku Kosmetik

Serbuk Asid Tranexamic

Serbuk Asid Tranexamic
COA Asid Tranexamic
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Powder Acid Tranexamic

Nama Produk Serbuk Asid Tranexamic Nama lain Asid Tranexamic
Spesifikasi 99% Rupa serbuk kristal putih
Formula molekul C8H15NO2 Berat Molekul 157.21
CAS NO. 1197-18-8 EINECS NO. 214-818-2
Perkhidmatan OEM Kapsul atau pil Standard EP9.0
Larut Air Persijilan ISO, KOSHER, FDA
Formula Struktur serbuk asid tranexamic

Asid tranexamic (TXA) adalah ubat yang digunakan untuk merawat atau mencegah kehilangan darah yang berlebihan daripada trauma utama, pendarahan selepas bersalin, pembedahan, penyingkiran gigi, nosebleeds, dan haid yang berat. Ia juga digunakan untuk angioedema keturunan. Ia diambil sama ada melalui mulut atau suntikan ke dalam urat.


Fungsi Serbuk Asid Tranexamic

1. pendarahan haid

Asid tranexamic membuktikan kesan antifibrinolitiknya melalui blokade balik laman-laman pengikat lysine pada molekul plasminogen. Ia menghalang pengaktif plasminogen endometrium dan dengan itu mencegah fibrinolisis dan pecahan bekuan darah.

Ia digunakan sebagai rawatan tanpa hormon firstline pendarahan rahim disfungsional, dan pendarahan berat yang berkaitan dengan fibroid rahim. Penampilan histologi nekrosis pada wanita yang dirawat olehnya tidak berbeza dengan kejadian spontan trombosis.

2. Pembedahan Ortopedik

Asid tranexamic digunakan dalam pembedahan ortopedik untuk mengurangkan kehilangan darah. Ia adalah nilai yang terbukti dalam pembersihan bidang pembedahan dan mengurangkan kehilangan darah pra dan pasca operasi. Saliran dan bilangan pemindahan akan dikurangkan. Ia biasanya digunakan dalam pembedahan penggantian sendi.

3.Trauma

Asid tranexamic perlu dipertimbangkan untuk digunakan dalam pesakit trauma pendarahan.

4. Pergigian

Ia juga boleh digunakan dalam pergigian dalam bentuk mulut 5% bilas selepas ekstraksi atau pembedahan pada pesakit dengan masa pendarahan yang berpanjangan, contohnya dari gangguan yang diperoleh atau diwarisi.


Siasatan