Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Epimedium Extract Icariin Powder

Epimedium Extract Icariin Powder
COA of Icariin 50%
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Icariins

Nama produk: Icariin / Icariins

Sumber: Epimedium herba, Epimedium Extract

Sebahagian daripada Digunakan: Keseluruhan Herba

Spesifikasi: 10%, 50%, 60%, 80%, 98%

Nombor CAS: 56692-02-5

Ujian Mothord: HPLC

Formula molekul: C33H40O15

Berat Molekul: 676.66

Rupa: serbuk halus kuning coklat


Pengenalan Icariin

Epimedium Extract Powder (Icariin) adalah sejenis tumbuhan glikosida flavonoid yang berasal dari beberapa spesies tumbuhan dalam keluarga Epimedium, yang biasa dikenali sebagai Rumpai Kambing Horny atau Yin Yang Huo. Ekstrak dari tumbuhan ini terkenal untuk menghasilkan kesan aphrodisiac, dan biasanya digunakan dalam perubatan herba Cina untuk meningkatkan fungsi ereksi, serta beberapa petunjuk lain.


Faedah Serbuk Icariin

1. Diperkirakan bahawa icariin mungkin merupakan komponen aktif utama ekstrak Epimedium, kerana ia telah ditunjukkan untuk berkongsi beberapa mekanisme tindakan dengan sebatian yang digunakan dalam perubatan Barat untuk merawat impotensi dan meningkatkan fungsi seksual. Khususnya, icariin telah ditunjukkan untuk bertindak sebagai perencat PDE5 dan untuk meningkatkan pengeluaran oksida nitrat bioaktif, serta menirukan kesan testosteron.

2. Icariin boleh merangsang aktiviti osteoblast dalam tisu tulang yang dikaitkan dengan peranan terapeutik yang mungkin dalam rawatan osteoporosis.

3. Icariin juga boleh meningkatkan bilangan pesakit buah pinggang dalam sel T, kadar transformasi limfosit, antibodi, antigen, dan reticuloendothelial fungsi fagositik yang rendah, tetapi rawatan ubat selepas Epimedium buah pinggang, dan sebagainya.

4. Icariin boleh menjejaskan pelbagai aspek mekanisme penuaan. Seperti kesan laluan sel, memanjangkan tempoh pertumbuhan, mengawal selia sistem imun dan endokrin, meningkatkan metabolisme dan fungsi organ.

5. Ia mempunyai kesan perlindungan terhadap vasopressin yang disebabkan oleh iskemia miokardium, dengan tekanan darah yang ketara.


Permohonan Icariin

1. Farmaseutikal sebagai kapsul atau pil;

2. Makanan berfungsi sebagai kapsul atau pil;

3. Minuman larut air;

4. Produk kesihatan sebagai kapsul atau pil.


Pakej & Penghantaran

Epimedium Extract Icariin

Imej Syarikat


Siasatan