Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Charantin 10% 20%

Charantin 10% 20%
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas serbuk Charantin

Nama produk: Charantin

Nama Latin: Momordica charantia L. Buah Melon Ekstrak

CAS No: 57126-62-2

Formula molekul: C42H62O16

Berat molekul: 822.92

Bau: Ciri-ciri

Spesifikasi: 10%, 20%

Rupa: serbuk halus kuning


Pengenalan Serbuk Charantin

Tanaman Momordica charantia tergolong dalam keluarga cucuritaceae dan biasanya dikenali sebagai melon pahit. Melon pahit tumbuh di kawasan tropika dan subtropik, termasuk bahagian Afrika Timur, Asia, Caribbean, dan Amerika Selatan, di mana ia digunakan sebagai makanan serta ubat. Ia menghasilkan bunga yang cantik dan buah berduri. Buah tumbuhan ini hidup hingga namanya rasanya pahit. Walaupun benih, daun, dan tanaman merambat melon telah digunakan, buah adalah bahagian paling selamat dan paling lazim tumbuhan yang digunakan secara perubatan. Jus daun dan buah atau biji digunakan sebagai anthelmintik.


Manfaat Serbuk Charantin

1. Charantin telah digunakan untuk memerangi kanser, asma, pelbagai jangkitan kulit, diabetes, gangguan GI, dan selesema biasa.

2. Charantin juga digunakan untuk melawan diabetes, dan sebagai anti-virus terhadap HIV.

3. Charantin membantu meningkatkan pengeluaran sel beta oleh pankreas, pembaikan sel beta, dan merangsang fungsi pemulihan pankreas.

 

Penggunaan Ekstrak Charantin

1. Sebagai bahan baku ubat untuk membersihkan haba dan detoksifikasi, ia digunakan terutamanya dalam bidang farmaseutikal;

2. Sebagai bahan aktif produk untuk menurunkan glukosa darah dan mempromosikan pencernaan dan memberi manfaat kepada perut, ia digunakan terutamanya dalam industri produk kesihatan.


Pakej & Penghantaran


Charantin

Imej Syarikat


Charantin Manufacturer

Charantin supplier


Siasatan