Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Theobromine

Theobromine
COA of Theobromine 20%
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas serbuk theobromine
Nama lain: Theosalvose, ekstrak theobromine, serbuk koko
Formula molekul: C7H8N4O2
Molekul Berat: 180.16
Rupa: Coklat ke serbuk putih
Titik lebur: 345-350 ° C
Titik didih: 290-295ºC
Ketumpatan: 1.50
Kesucian: 10%, 20%, 98%
CAS: 83-67-0
Formula Struktur:
Theosalvose.png
Penggunaan Serbuk Theobromine
Theobromine meningkatkan pengeluaran air kencing. Kerana kesan diuretik ini, dan keupayaannya untuk melebarkan saluran darah, theobromine telah digunakan untuk merawat tekanan darah tinggi. Jurnal Amerika Pemakanan Klinikal mencatat penggunaan bersifat theobromine bersejarah sebagai rawatan untuk masalah peredaran darah yang lain termasuk arteriosklerosis, penyakit vaskular tertentu, angina pectoris, dan hipertensi harus dipertimbangkan dalam kajian masa depan.
Theobromine juga telah digunakan dalam percubaan kecacatan kelahiran yang melibatkan tikus dan arnab. Satu penurunan berat badan janin diperhatikan dalam arnab selepas makan paksa, tetapi tidak selepas pentadbiran theobromine lain. Kecacatan kelahiran tidak dilihat pada tikus. Kemungkinan penggunaan masa depan theobromine dalam bidang seperti pencegahan kanser telah dipatenkan.
Theobromine juga telah ditunjukkan untuk meningkatkan keupayaan microhardness enamel gigi yang boleh meningkatkan daya tahan terhadap kerosakan gigi.


Manfaat Serbuk Theobromine
1. Ia mempunyai kesan diuretik, perangsang dan santai, dan dapat menurunkan tekanan darah kerana dapat melebarkan saluran darah.
2. Ia juga boleh melegakan otot bronchi dalam paru-paru.
3.Ia secara berkesan boleh menggalakkan sistem otot dan badan yang mencerminkan, juga dapat merangsang peredaran darah dan mencapai kesan menurunkan berat badan.
4. Ia juga digunakan untuk melawan alopecia, luka bakar, batuk, bibir kering, mata, demam, kegelisahan, malaria, nefrosis, partisan, reumatik, snakebite, dan luka.


Pakej & Penghantaran

Theobromine

Imej SyarikatSiasatan