Banner
Rumah > Produk >> Minyak tumbuhan >> Minyak pati

Minyak pudina gred makanan

Minyak pudina gred makanan
Minyak FZBIOTECH pudina
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas

Nama produk

Minyak pudina gred makanan

Nama lain

Pudina Oil

Spesifikasi

100% semulajadi tulen

Penampilan

Kolless kepada cecair kuning cahaya

Sampel

Tawaran percuma 20ML

Perkhidmatan OEM

Ya

Kaedah Pengekstrakan

Penyulingan Stim

Bahagian tanaman

Meninggalkan

Asal

China

Pensijilan

ISO, HALAL, FDA

Pembekal

FZIBOTECH

Gred

Gred makanan

Minyak pati pudina ditemui dalam sel di bahagian bawah daun dan dikumpul melalui proses stim ditumpah daun loji kering segar atau separa. Seperti dengan semua minyak penting lain, pudina akan mengekalkan kestabilan dan mempunyai jangka hayat yang berpanjangan jika disimpan di tempat yang sejuk, kering jauh dari cahaya matahari langsung dengan topi botol ditutup ketat.


Manfaat

1. minyak pati pudina telah didapati untuk menghapuskan bakteria berbahaya, melegakan kekejangan otot dan leper, tidak menjangkiti dan melegakan kulit radang, dan untuk melepaskan ketegangan otot apabila digunakan dalam urutan.

2. Ia mempunyai sensasi yang sukar dan pemanasan menjadikannya satu Anestetik yang berkesan yang meninggalkan kulit kebas untuk sakit dan kemerahan menenangkan dan keradangan.

3.In syampu, ia boleh merangsang kulit kepala sambil juga membuang kelemumur.

4.It dipercayai untuk merangsang peredaran darah, mengurangkan perasaan ketegangan saraf, melegakan perasaan marah, meningkatkan tenaga, hormon kira-kira, dan meningkatkan tumpuan mental.

5. minyak pudina juga boleh digunakan sebagai pembersihan pelarut untuk membersihkan dan debau persekitaran, meninggalkan jejak bau yang segar dan ceria.


Laporan ujian

Keterangan

Cecair kuning yang tak berwarna atau pucat dengan bau pudina yang menyegarkan.

Kebolehlarutan

1ml terputus dalam 4ml 70% alchohol

Rasa

Sensasi yang sejuk dalam mulut dan ciri pudina

Keasidan Alkalinity

Neutral untuk penyelesaian Litmus

Graviti tertentu

0.900-0.916

Penggiliran optik

-10 ° hingga-30 °

Refraktif Indeks

1.460-1.467

Minyak tetap dan lemak

Negatif

Kandungan L-Menthol

37%-50%

Jumlah kandungan Menthol

Tidak kurang daripada 40%


Penggunaan

Penjagaan gigi: minyak pudina, kerana sifatnya antiseptik, ia menggunakan penjagaan gigi. Ia juga menghapuskan nafas berbau dan membantu gigi dan gusi melawan kuman berbahaya. Tidak menghairankan, atribut ini bermakna bahawa ia ditambah kepada banyak ubat gigi, dan ia juga telah ditunjukkan untuk menjadi berguna dalam rawatan sakit gigi.

Senak: ia sangat membantu dalam penghadaman. Orang sering meletakkan beberapa titis di dalam kaca air dan minum selepas makan mereka untuk hartanah penghadaman yang berfaedah. Ia adalah carminatif dan oleh itu membantu dalam menghapuskan gas yang berlebihan. Minyak pudina juga merupakan tonik yang baik bagi mereka yang mempunyai selera makan yang rendah, dan ia membantu merawat penyakit gerakan, loya dan sakit perut.

Masalah pernafasan: Menthol, yang banyaknya hadir, membantu untuk membersihkan saluran pernafasan. Ia juga merupakan expectorant yang berkesan dan oleh itu menyediakan serta-merta, walaupun sementara, kelegaan untuk pelbagai masalah pernafasan termasuk kesesakan hidung, sinusitis, asma, bronkitis, sejuk dan batuk. Hasilnya, ia digunakan dalam pelbagai beralkohol sejuk dan balms. Apabila beralkohol sejuk ini digunakan untuk dada, mereka boleh dengan cepat membuang hidung dan kesesakan pernafasan.

Loya dan sakit kepala: ia adalah remedi rumah yang baik untuk loya dan sakit kepala. Dengan cepat mengurangkan kesakitan sakit kepala.

Sindrom usus boleh kerengsaan: The otot relaksan Property telah didapati untuk meringankan Sindrom usus yang boleh kerengsaan. Ini telah disahkan melalui penyelidikan saintifik awal, walaupun mekanisma yang tepat masih tidak diketahui.

Jangkitan saluran kencing: minyak pudina boleh digunakan untuk merawat jangkitan saluran kencing (UTI). Walaupun ia digunakan secara tradisinya, penyelidikan saintifik formal masih dijalankan untuk memahami butiran sifat khusus ini.

Peredaran darah: kesan merangsang telah ditunjukkan untuk meningkatkan peredaran darah.

Melegakan kesakitan: minyak pudina boleh digunakan luaran untuk memberi kelegaan daripada kesakitan. Adalah dipercayai bahawa kehadiran kalsium antagonismhelps menghilangkan kesakitan dari kawasan yang terjejas. Ia juga penyejukan dalam alam semula jadi dan kemudiannya digunakan untuk membantu mengurangkan demam.

Sistem imun: minyak pudina boleh meningkatkan imuniti seseorang kepada pelbagai penyakit dan biasanya diambil bekerja oleh orang yang mempunyai sistem imun yang lemah atau yang sering mengalami penyakit.

FZBIOTECH Package

Peppermint Oil price.jpg


Siasatan