Banner
Rumah > Produk >> Minyak tumbuhan >> Minyak pati

Minyak Oregano tulen

Minyak Oregano tulen
Senarai Minyak FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Infomasi Asas

Nama Produk

Minyak Oregano tulen

Nama lain

Minyak Oregano

Spesifikasi

70% carvacrol

Penampilan

Cecair merah coklat

Contohnya

20 Tawaran Percuma ML

Perkhidmatan OEM

Ya

Kaedah pengekstrakan

Penyulingan wap

Bahagian Tumbuhan

Daun

Asal

China

Pensijilan

ISO, KOSHER, FDA

Pembekal

FZIBOTECH

Gred

Makanan dan Kosmetik


Minyak Oregano tulen diekstrak dari pucuk dan daun oregano. ia adalah tanaman berbunga dari keluarga yang sama dengan pudina. Minyak oregano dibuat dari daun dan pucuk tanaman kering udara dan walaupun berasal dari Eropah, kini dijumpai di seluruh dunia. Selepas pengeringan, minyak diekstrak dan dipusatkan dengan penyulingan wap.


Komponen

Bahan-bahan Oregano seperti berikut: Carvacrol, Thymol, γ-Terpinene dan p-Cymene


KEBAIKAN

1. Carvacrol dan timol bertanggungjawab untuk aktiviti anti-gris dan antibakteria minyak pati yang kuat. Mereka menekan bakteria berbahaya yang boleh menyebabkan penyakit dan jangkitan. Minyak ini dapat menggunakan ubat penahan sakit anti-radang, ubat batuk, dan rawatan kurap kuku, dan juga dapat melegakan psoriasis.

2. Minyak Oregano mempunyai kesan anti-oksidan, yang dapat mengatasi penampilan penuaan, yang menghasilkan kulit yang kelihatan halus dan jernih.

3. Minyak Oregano melegakan dan menghilangkan pengumpulan lendir dan dahak, yang menguatkan sistem imun dan meningkatkan kecekapan pernafasan.


Kegunaan

1. Pada kulit: Untuk keadaan kulit atau jangkitan, cairkan dengan minyak zaitun pada kepekatan 5 ml minyak zaitun setiap tetes minyak oregano, kemudian sapukan ke kawasan yang terkena.

2. Sekiranya anda ingin mengambil minyak oregano secara lisan, anda boleh meneteskannya ke dalam gelas (2 37 ml) air, berkumur dan kemudian menelannya.

3. Cairkan dengan minyak zaitun dengan nisbah satu tetes minyak oregano hingga satu tetes minyak zaitun. Letakkan 2 tetes pencairan ini di bawah lidah, tahan di sana selama beberapa minit, kemudian siram dengan air.


Laporan ujianminyak Oregano

Oregano Oil

FZBIOTECH Package

Oregano Oil price.jpg


Siasatan