Banner
Rumah > Produk >> Bahan Mentah Kosmetik

Minoxidil sulfate

Minoxidil sulfate
Senarai kosmetik FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas

Nama produkMinoxidil sulfatNama lainMinoxidil sulfat
SpesifikasiLebih daripada 99%PenampilanSerbuk putih
Formula molekulC9H15N5O4SBerat molekul289.31
CAS NO.83701-22-8EINECS NO.635-997-7
StandardUSP atau EPPensijilanISO, halal, FDA
Perkhidmatan OEMYaGredPerubatan dan kosmetik
Formula strukturminoxidil sulfate

Minoxidil sulfat ialah vasodilator antihipertensi dan juga mendakwa untuk melambatkan atau menghentikan keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut. Antara rawatan kehilangan rambut yang lain, ia boleh digunakan di kaunter untuk merawat alopecia androgenic, tetapi jika ia terkurang perubahan yang boleh diukur, ia akan hilang dalam masa beberapa bulan selepas menghentikan ubat.


Minoxidil sulfat pada asalnya dijual sebagai dadah hipertensi dan dikenali untuk mempunyai kesan sampingan yang menarik meningkatkan pertumbuhan rambut manusia atau dalam beberapa kes keguguran rambut yang teruk. Rawatan untuk rambut gugur dan keguguran rambut biasanya termasuk penyelesaian 5% yang direka untuk lelaki dan penyelesaian 2% yang direka untuk wanita.


Fungsi


Minoxidil sulfat adalah ubat vasodilating, yang bermaksud ia boleh membuka saluran darah. Asalnya dibangunkan untuk rawatan hipertensi, ia telah menjadi popular sebagai ubat untuk merawat peringkat awal keguguran rambut, selepas pengamal penjagaan melihat peningkatan dalam pertumbuhan rambut sebagai kesan sampingan. Ia dipercayai bahawa minoxidil sulfat bekerja dengan meningkatkan bekalan darah kepada folikel rambut dan menggalakkan pembangunan rambut. Ubat ini biasanya boleh didapati di kaunter dan membawa beberapa nama jenama.


Laporan ujian minoxidil sulfate

Minoxidil.jpg

  


Siasatan