Banner
Rumah > Produk >> Bahan Baku Kosmetik

Sulfate Minoxidil

Sulfate Minoxidil
Senarai Kosmetik FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Minoxidil Sulfate

Nama Produk Minoxidil sulfat Nama lain Serbuk Minoxidil sulphate
Spesifikasi Lebih daripada 99% Rupa Serbuk putih
Formula molekul C9H15N5O4S Berat Molekul 289.31
CAS NO. 83701-22-8 EINECS NO. 635-997-7
Standard USP atau EP Persijilan ISO, KOSHER, FDA
Perkhidmatan OEM Ya Gred Perubatan dan Kosmetik
Formula Struktur minoksidil sulfat

Minoxidil Sulfate adalah ubat vasodilator antihipertensi yang juga mendakwa untuk melambatkan atau menghentikan keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan semula rambut. Ia boleh didapati di kaunter untuk rawatan alopecia androgenik, antara rawatan botak lain, tetapi perubahan yang boleh diukur, jika berpengalaman, hilang dalam beberapa bulan selepas pemberhentian rawatan.

Minoxidil Sulfate pertama kali dijual sebagai ubat untuk tekanan darah tinggi dan diperhatikan mempunyai kesan sampingan yang menarik untuk meningkatkan pertumbuhan rambut badan, atau dalam beberapa kes, kehilangan rambut yang signifikan. Rawatan untuk kebotakan dan keguguran rambut biasanya termasuk penyelesaian kepekatan 5% yang direka untuk lelaki, manakala penyelesaian kepekatan 2% direka untuk wanita.


Fungsi Minoxidil Sulfate

Minoxidil Sulfate adalah ubat dengan kesan vasodilating, bermakna ia membuka saluran darah. Pada mulanya dibangunkan untuk rawatan tekanan darah tinggi, ia menjadi popular sebagai ubat untuk merawat tahap awal keguguran rambut selepas pengamal penjagaan menyedari peningkatan pertumbuhan rambut sebagai kesan sampingan. Serbuk Minoxidil Sulfat dipercayai berfungsi dengan meningkatkan bekalan darah ke folikel dan mempromosikan perkembangan rambut. Ubat ini biasanya boleh didapati di kaunter dan dijalankan oleh beberapa nama jenama.


Sijil Sulfate Minoxidil

Minoxidil.jpg

  


Siasatan