Banner
Rumah > Produk >> Minyak tumbuhan

Minyak Trigliserida Rantai Sederhana

Minyak Trigliserida Rantai Sederhana
Senarai Produk FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Basic Infromation & nbsp;

Nama ProdukMinyak Trigliserida Rantai SederhanaNama lainMinyak MCT
SpesifikasiC8:C10=6040/7030PenampilanCecair Tidak Berwarna
CAS NO.65381-09-1Perkhidmatan OEMYA
ContohnyaTawaran PercumaPensijilanISO, KOSHER, FDA
PembekalFZBIOTECHGredMakanan dan Kosmetik

Kaedah Pengekstrakan

BerpecahanHargaTerbaik


Description & nbsp;

Trigliserida rantai sederhana (MCT) adalah trigliserida dengan ekor lemak 6-12 atom karbon. & nbsp;

The fatty acids found in MCTs are called medium chain fatty acids (MCFA).Like all triglycerides, MCTs consist of a glycerol backbone and three fatty acids.For MCT, 2 or 3 of the fatty acid chains attached to glycerol are of medium length.

Sumber pengekstrakan MCT yang kaya termasuk minyak inti sawit dan minyak kelapa.


Main ingredients & nbsp;

C8: Asid kaprilik - MCT yang paling diingini kerana boleh ditukar menjadi keton dalam beberapa minit, ia tidak berbau, dan mungkin lebih mudah pada saluran pencernaan. C8 adalah MCT yang paling berharga dan mahal. Ini juga jenis yang paling jarang.

C10: Penukaran asid kaprik - menjadi keton di hati kurang efisien daripada C8, dan kerana lebih biasa daripada C8, ia mempunyai kos pengeluaran yang lebih rendah. Ini adalah jenis MCT yang terdapat di kebanyakan jenama komersial.


Kebaikan MCT Oil

1.MCT is easily absorbed and used for energy. It is more like a carbohydrate than a fat source.

2.MCTs provide athletes with a fast source of energy, much faster than maltodextrin or any hyperglycemic carbohydrate, making them an ideal choice for those who wish to increase muscle mass and volume.

3. Dari sudut pemakanan, minyak MCT sangat berharga: keradangan yang diserap secara langsung melalui aliran darah dan dibawa ke hati. Akibatnya, ia segera diubah menjadi tenaga dan tidak disimpan sebagai lemak depot seperti trigliserida rantai panjang -. Minyak mct dicerna dan menyerap pelbagai bahan tambahan seperti asid hempedu. minyak mct tidak meningkatkan kadar lipid atau kolesterol dalam darah. Ia mempromosikan protein atau asid amino dan pelbagai mineral seperti magnesium dan kalsium.


Permohonan

Minyak MCT pertama kali digunakan dengan diet ketogenik untuk mengawal kejang pada pertengahan -1900.

Minyak MCT sangat penting untuk perkembangan otak bayi dan banyak terdapat dalam susu ibu. MCT dapat memperbaiki kerosakan sel otak dengan memberikan bahan bakar tambahan, terutama bila digabungkan dengan diet {0}} tinggi lemak, dapat melambatkan penuaan otak.

Minyak MCT menyediakan sumber tenaga yang mudah diserap untuk orang yang mengalami gangguan penyerapan makanan yang teruk.


Test report & nbsp;Minyak Trigliserida Rantaian Sederhana

Medium Chain Triglycerides oil


Siasatan