Banner
Rumah > Produk >> API

Articaine Hydrochloride

Articaine Hydrochloride
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Articaine Hydrochloride
Nama lain: Articaine HCl
Formula molekul: C13H21ClN2O3S
Molekul Berat: 320.835
Sinonim: Articaine HCl
Rupa: serbuk kristal putih
Titik didih: 440.6ÂșC pada 760 mmHg
Ketumpatan: 1.178 g / cm3
Kesucian: 99%
CAS: 23964-57-0
Formula Struktur:
Articaine HCl.png
Penggunaan klinikal
Articaine digunakan untuk mengawal rasa sakit. Seperti ubat-ubatan anestetik tempatan yang lain, articaine menyebabkan keadaan anesthesia (kehilangan sensasi) sementara dan balik (semasa pergigian).
Dalam pergigian, articaine digunakan terutamanya untuk suntikan penyusupan. Articaine, walaupun tidak terbukti, telah dikaitkan dengan risiko kerosakan saraf yang lebih tinggi apabila digunakan sebagai teknik blok. Walau bagaimanapun, keupayaan articaine menembusi tulang kortikal yang padat - seperti yang terdapat pada rahang bawah (mandible) - lebih daripada kebanyakan anestesia tempatan yang lain.
Pada orang yang mempunyai overstimulation deria hipokalemia, lidocaine tidak begitu berkesan, tetapi articaine berfungsi dengan baik.
Kajian yang membandingkan lidocaine dan articaine mendapati bahawa articaine lebih berkesan daripada lidocaine dalam membingungkan bahagian belakang molar pertama. Articaine telah didapati sebanyak 3.81 kali lebih tinggi daripada lidocaine untuk menghasilkan anestesia yang berjaya apabila digunakan untuk suntikan penyusupan. Walau bagaimanapun, tidak ada bukti untuk menyokong penggunaan articaine terhadap lidocaine untuk blok saraf alveolar inferior. Tambahan pula, articaine telah ditunjukkan untuk menjadi lebih baik daripada lidocaine untuk penggunaan penyusupan tambahan berikutan kesakitan berterusan walaupun blok saraf gigi yang rendah inferior dengan lidocaine.

Penghantaran & Penyimpanan

Articaine Hydrochloride


Imej Syarikat

Articaine Hydrochloride Supplier

Articaine Hydrochloride ManufacturerSiasatan