Banner
Rumah > Produk >> API

Adenosine

Adenosine
COA Adenosine
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas serbuk Adenosin
Nama lain: 9-beta-D-Ribofuranosyladenine; suntikan adenosin
Rumus molekul: C10H13N5O4
Berat molekul: 267.24
Titik lebur: 234-236ºC
Titik didih: 676.3ºC pada 760 mmHg
Penerangan: serbuk kristal putih atau hampir putih
CAS: 58-61-7
EINECS: 200-389-9
Formula Struktur:
Adenosine powder.png

Apakah serbuk Adenosine?
Adenosine adalah nukleosida yang terdiri daripada molekul adenin yang dilekatkan pada molekul gula ribosa (ribofuranose) melalui ikatan β-N9-glikosid. Adenosin memainkan peranan penting dalam proses biokimia, seperti pemindahan tenaga - sebagai adenosin triphosphat (ATP) dan adenosin difosfat (ADP) - serta transduksi isyarat sebagai adenosine monophosphate kitaran, cAMP.
Ia juga merupakan perencat neurotransmiter, yang dipercayai memainkan peranan dalam mempromosikan tidur dan menahan keghairahan, dengan tahap yang meningkat dengan setiap jam organisme terjaga.


Manfaat serbuk Adenosin
Adenosine adalah nukleosida endogen di seluruh sel manusia terus ke dalam miokardium oleh fosforilasi menghasilkan adenylate yang terlibat dalam metabolisme tenaga miokardium. Adenosine juga menghadiri pembesaran kapal koronari, meningkatkan aliran darah.
Adenosin memainkan peranan fisiologi pada sistem kardiovaskular dan banyak sistem dan organisasi badan. Adenosine digunakan dalam sintesis adenosine triphosphate, adenosine (ATP), adenine, adenosine, vidarabine intermediates penting.


COA serbuk Adenosin

Adenosine .jpg

Pakej & Penghantaran


Adenosine powder

Imej Syarikat


Adenosine powder Supplier

Adenosine powder Manufacturer


Siasatan