Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Asid Gallic

Asid Gallic
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Gallic Acid

Nama produk: Acid Gallic, Ekstrak Nut-gall Cina

Rupa: Putih halus hingga serbuk kuning

CAS: 149-91-7

Formula molekul: C7H6NO5

Berat molekul: 170.13

Kaedah ujian: HPLC

Titik lebur: 235-240C

Nama Chemica: 3β-Hydroxy-20 (29) -lupaene-28-oic acid


Pengenalan Acid Gallic

Asid Gallic adalah asid trihidroksibenzoat, sejenis asid fenolik, sejenis asid organik, yang juga dikenali sebagai asid 3,4,5-trihidroksibenzoik, yang terdapat dalam kepiting, sumac, hazel penyihir, daun teh, kulit kayu oak dan tumbuhan lain. Kumpulan asid gallic biasanya terikat untuk membentuk dimer seperti asid ellagic. Tanin hidrolisis terurai pada hidrolisis untuk memberikan asid gallik dan glukosa atau asid ellagik dan glukosa, yang dikenali sebagai gallotannins dan ellagitannins masing-masing.


Manfaat Serbuk Acid Gallic

1. Dengan fungsi antioksidan dan antimikrob;

2. Ia mempunyai kesan ke atas peningkatan fungsi keupayaan, fungsi hati dan fungsi sistem gastrointestinal;

3. Dengan fungsi merawat cirit-birit kronik dan disentri;

4. Dengan fungsi menghilangkan haba, menghapuskan kerengsaan, diuretik, darah penyejukan dan detoksifikasi;

5. Dengan fungsi meningkatkan imuniti.


Permohonan Asid Gallic

1. Digunakan dalam makanan yang difailkan, asid gallic boleh dihasilkan menjadi wain, kaleng, jus pekat dan lain-lain

lebih banyak makanan;

2. Digunakan dalam industri kosmetik, asid gallik yang digunakan sebagai bahan aktif produk penjagaan kulit;

3. Sesuai digunakan dalam gred farmaseutikal

4. Dipadatkan dalam pewarna, bahan kimia dan sintesis organik, serta dalam analisis logam langka.


Pakej & Penghantaran

Gallic Acid

Imej Syarikat


Siasatan