Banner
Rumah > Produk >> Minyak Loji >> Minyak pembawa

Minyak jojoba

Minyak jojoba
Senarai Minyak FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Infrasi Asas Jojoba Oil

Asal: China, Mexico
Bahagian tumbuhan: Benih
Kaedah Pengekstrakan: Tekanan sejuk
Rupa: Cecair kuning
Kandungan: 50% asid Gadoleic (C20: 1), 15% asid Oleik (C18: 1)
CAS NO.:61789-91-1,90045-98-0
EINECS NO.:289-964-3


Pengenalan Jojoba Oil
Minyak Jojoba adalah lilin cair yang cerah, berwarna keemasan, tanpa aroma atau rasa berminyak. Minyak Jojoba secara kimia adalah lilin cair, bukan minyak, iaitu bukan lemak cair dan bukan trigliserida, kerana semua minyak tumbuhan lain. Tiada tulang belakang gliserin dalam struktur kimia jojoba seperti dalam lemak dan minyak. Minyak Jojoba memberikan sedikit atau tidak kalori apabila dimakan kerana ia tidak mempunyai jumlah besar asid lemak yang biasanya dalam struktur lemak dan minyak. Lilin cecair ini kekal sebagai pelincir dalam sistem pencernaan dan pastinya tidak mempunyai kolesterol.


Fungsi Jojoba Oil

Oleh kerana ia terdiri daripada ester lilin, ia adalah bahan yang sangat stabil dan tidak mudah merosot dan strukturnya menyerupai sebum kulit anda sendiri, menjadikannya pelembap yang sangat baik dan ideal untuk semua jenis kulit.
Minyak Jojoba ditemui sebagai bahan tambahan dalam banyak produk kosmetik, terutama yang dipasarkan sebagai bahan-bahan semulajadi. Khususnya, produk seperti yang biasa mengandung jojoba adalah losyen dan pelembab, syampu rambut dan perapi. Atau minyak tulen itu sendiri boleh digunakan pada kulit, rambut, atau kutikula.
Ia mengandungi asid mystic yang juga mempunyai tindakan anti-radang dan kerana ia mempunyai komposisi yang serupa dengan minyak sendiri, ia cepat diserap dan sangat baik untuk kulit kering dan matang serta keadaan meradang.
Jika ramuan berkhasiat yang baik diperlukan untuk penjagaan rambut, minyak jojoba juga kadang-kadang ditambah kepada produk penjagaan rambut komersil, tetapi kerana kos minyak jojoba, kuantiti yang dimasukkan adalah rendah.
Ia boleh digunakan dalam kebanyakan kes untuk kulit jerawat tanpa sebarang masalah kerana ia membantu mengendalikan jerawat, ia juga antioksidan - jadi minyak tidak menjadi tengik dan boleh menghalang kebisingan minyak lain. Ia boleh digunakan secara urut dalam urut, atau boleh dicampur dengan minyak pembawa lain.


Sijil Analisis

Rupa

Cecair kuning cerah

Bau

bau yang sangat ringan, ciri-ciri samar-samar

Graviti tertentu

0.852-0.869

Indeks refraktif 20 ° c

1.4600-1.4860

Indeks Iodin

79-90

Indeks asid (mg KOH / g)

max 1

Indeks Saponification (mg KOH / g)

88-96

Unsaponifiable Matter (g / 100mg)

max 55%

Indeks Peroksida (meq.O2 / kg)

max 2

Komposisi Asid Lemak:

Asid Plamitic (C 16: 0)

Asid Plamitoleik (C 16: 1)

Asid oleik (C 18: 1)

Asid Gadoleic (C 20: 1)

Asid semula jadi (C 22: 0)

Asid erucik (C 22: 1)

Asid nervonik (C 24: 1)

Lain-lain

 

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>

<>



Carta aliran

Jojoba Oil.jpg


Penghantaran & Penyimpanan
Penghantaran: Sea / Air Shipping & International Express
Masa penghantaran: 2-3 hari bekerja selepas pembayaran
Pakej: 30ml / 50ml / 100ml: botol kaca ambar, 1kg / 5kg: gendang aluminium
25kg: tong plastik (30cm * 26cm * 42cm), 180kg: drum besi tinning (56cm 2 * 90cm)
Shelf Life: 24 bulan

Pure Jojoba Oil.jpg

Jojoba Oil price.jpg


Syarikat



Xi'an Fengzu Biological Technology Co, Ltd adalah salah satu pengeluar minyak jojoba Cina profesional, untuk semua yang anda perlukan terbaik, harga, organik, 100% murni, alam, dan GMP minyak jojoba kilang, jangan ragu untuk menghubungi kami. Dan dialu-alukan untuk minyak jojoba kuantiti borong dan tinggi, minyak jojoba tulen, minyak jojoba asid oleik, minyak jojoba organik, minyak jojoba mexico, 289-964-3, 90045-98-0, 61789-91-1, minyak jojoba gadoleic acid dari kami.

Siasatan