Banner
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Faedah dan permohonan skim besi

Oct 10, 2018

Skim besiialah pigmen merah dalam darah dan otot mamalia yang lebih tinggi. Ia terdiri daripada porphyrin dan molekul besi. Dan ia adalah sejenis besi biologi yang mungkin terus diserap oleh sel-sel mukosa usus tanpa sebarang kerengsaan gastrousus tetapi bioavailabiliti baik (penyerapan kadar 15% - 25%). Dalam kebelakangan ini, penggunaan besi skim telah berkembang dengan pesat dalam makanan dan perubatan kerana kadar serapan skim besi dalam usus adalah jauh lebih tinggi berbanding dengan besi skim. Sebagai contoh, di negara-negara seperti Jepun dan Amerika Syarikat, ia telah meluas digunakan sebagai penambah nutrisi makanan.

Heme Iron

Manfaat dan permohonan
Kesan 1.anti-anemia
Skim besi mempunyai kesan yang baik terhadap menggalakkan Tulang Sum-Sum hematopoiesis dan merawat anemia hemolytic dan berdarah untuk haiwan, ia adalah ubat-ubatan anti anemia yang paling ideal dan terkenal. Satu kajian pemakanan besi untuk memohon skim besi diperkukuhkan biskut pada pelajar perempuan Kolej dengan anemia, didapati bahawa, dengan meningkatkan pengambilan besi yang Sabit (6.0 mg/d) perempuan Kolej pelajar dengan anemia, boleh meningkatkan nutrisi besi status badan dan berkesan mencegah anemia yang disebabkan oleh kekurangan zat besi. Bilangan sel-sel darah merah yang meningkat di dalam kumpulan eksperimen selepas besi yang sedang intaking, ini menunjukkan bahawa hematopoietic fungsi badan yang sedang pulih. Dari tahap pemulihan anemia di dalam kumpulan eksperimen, tahap Hb dinaikkan dengan ketara dalam satu bulan, dan tahap Hb telah ditingkatkan lagi kepada 11.56 g/dL pada bulan ke 2 dalam percubaan dan PCV juga meningkat dengan ketara. Pada akhir percubaan, Hb Kumpulan kawalan meningkat sedikit, tetapi adalah lebih rendah berbanding Kumpulan ujian. Hasil kajian menunjukkan bahawa manusia mempunyai bioavailabiliti yang baik bagi skim besi, yang kedua-duanya disahkan oleh eksperimen. Kesan anti anemia dan bioavailabiliti skim besi telah dikaji oleh tikus Sabit pemulihan eksperimen menunjukkan bahawa skim besi mempunyai kesan anti anemia yang baik. Kadar serapan skim besi lebih tinggi, yang jelas unggul daripada besi bukan organik seperti FeSO4, dan produk-produk penurunan protein haiwan boleh menggalakkan penyerapan.

2. fungsi biologi
Skim besi mengekalkan pelbagai fungsi fisiologi besi:
1) mengambil bahagian dalam proses pengangkutan oksigen, Pertukaran dan pernafasan tisu;
2) melibatkan diri dalam pembentukan dan kematangan dalam sel darah merah, dan digabungkan dengan porphyrin tisu hematopoietic Sum-Sum tulang maka akan menghasilkan Hemin yang mengakibatkan synthesizes Sabit dengan globin;
3) sebagai komponen enzim mengandungi besi, besi memainkan peranan penting, sebagai contoh, besi sebagai sebahagian daripada catalase, yang menggalakkan penghapusan hidrogen peroksida dalam penambah badan dan Kesihatan;
4) besi juga terlibat dalam lain-lain fungsi penting badan, seperti catalyzing penukaran β-karotena kepada vitamin A, menggalakkan penghasilan antibodi di dalam badan, detoksifikasi ubat-ubatan di dalam hati, dan pengangkutan lipid dalam darah.

Di mana Nak Beli serbuk besi skim?
Anda mungkin perlu memahami secara mendalam tentang skim besi. Co. Techology biologi Fengzu Xi'an, Ltd., sebagai pembekal profesional China besi skim, telah devoting untuk menyediakan pelbagai skim besi tepung dengan harga yang menguntungkan. Anda boleh menghantar e-mel kepada sales@fengzusw.com secara langsung bagi harga yang kompetitif dan pengetahuan profesional. Lama masa kerjasama, sampel percuma ada disediakan. Kita sedang mencari maju pertanyaan anda.

Back