Banner
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Bahan-bahan pemakanan protein HEM

Jul 18, 2018

Inti biji HEM adalah sejenis nutrien richful, sebahagian besarnya mengandungi protein 20.49% ~37.60% dan minyak 28.53% ~51.06%; Juga mengandungi serat diet 10.77% ~38.16%; Serta vitamin dan unsur-unsur surih yang diperlukan oleh tubuh manusia. Kandungan dan perkadaran besi dan zink di biji HEM adalah paling sesuai untuk keperluan tubuh manusia. Lebih penting lagi, benih HEM juga kaya dengan asid amino dan asid lemak, dan nisbah komposisi yang adalah munasabah, jadi ia adalah nutrien makanan yang paling ideal semalam.
Hemp seed protein.jpg

HEM benih adalah protein tertinggi dengan kandungan protein 20% - 25%. Antara protein biji HEM, 65% adalah edestin dan 35% albumin. Dalam gamma globulin mengandungi asid subunits dan subunits asas hanya wujud dalam HEM benih. Ianya agak bebas-fosforus, mudah dihadam.

Protein biji HEM mengandungi jenis asid amino, termasuk dalam 8 asid amino, dan kandungannya tinggi, munasabah dan seimbang, mematuhi keperluan "protein lengkap yang berkualiti". Berbanding dengan corak keperluan asid amino kanak-kanak Prasekolah (2 ~ 5 tahun) disyorkan oleh Bangsa-Bangsa Bersatu makanan dan pertanian Pertubuhan (FAO), Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pada tahun 1985, hanya lysine dan methionine yang kandungan dalam HEM di protein biji tidak memadai. Oleh yang demikian, asid amino HEM protein biji boleh lebih baik memuaskan keperluan untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak berumur 2-5 tahun.

Di samping itu, protein biji HEM boleh membekalkan semua boleh dimakan asid amino yang diperlukan oleh badan manusia, yang memenuhi sepenuhnya keperluan tubuh manusia plasma komponen (albumin dan globulin) yang penting untuk mengekalkan kesihatan manusia. Arginine dan histidine dalam HEM benih protein yang penting untuk pertumbuhan kanak-kanak, negara-negara di Barat, orang sentiasa Tambah ke dalam makanan fungsian yang banyak, terutamanya Arginine boleh mencegah dan merawat penyakit-penyakit kardiovaskular. HEM benih protein juga mengandungi methionine dan cysteine yang sangat penting untuk dissertasi. Juga ianya amat penting untuk metabolisma manusia otot rangka, dan kandungannya tinggi BCAA (L-leucine, isoleucine dan valine) yang juga penting untuk pertumbuhan dan pembaikan badan. Sementara itu, protein biji HEM tidak mengandungi trypsin penindas, jadi ia tidak menyebabkan halangan untuk penyerapan protein; tidak mengandungi kacang oligosakarida, jadi menyebabkan perut kembung dan rasa loya; tidak mengandungi sebarang alergen yang dikenali, jadi ia sesuai bagi kebanyakan orang untuk penggunaan. Ia telah terbukti bahawa protein biji HEM hydrolysate juga mempunyai fungsi antioksidan.

Di mana Nak Beli Protein HEM?
Anda mungkin perlu memahami secara mendalam tentang Protein HEM. Co. Techology biologi Fengzu Xi'an, Ltd., sebagai pembekal profesional China serbuk Protein HEM, telah devoting untuk menyediakan pelbagai HEM Protein dengan harga yang menguntungkan. Anda boleh menghantar e-mel kepada sales@fengzusw.com secara langsung bagi harga yang kompetitif dan pengetahuan profesional. Lama masa kerjasama, sampel percuma ada disediakan. Kita sedang mencari maju pertanyaan anda.

Back