Banner
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Serbuk mentah-fikosianin pewarna makanan dan makanan kesihatan baru

May 25, 2018

Fikosianinprotein jarang pigmen yang diekstrak daripada spirulina (biru – green alga).

Ia adalah air pigmen, jelas bukan toksik, tulen, indah.  Tidak terang hanya warna, tetapi itu sendiri adalah protein yang berkhasiat, pelbagai komposisi asid amino, kandungan asid amino yang tinggi. Ia boleh meningkatkan daya imuniti, kekalkan keremajaan penuh, menahan sinaran, menguatkan metabolisma, melepaskan toksin, dan sebagainya.  Jadi, ia jelas dipanggil 'makanan diamond' oleh pakar-pakar makanan. Popular sangat baik sebagai makanan semulajadi pewarna, baik makanan kesihatan dan kosmetik aditif.Fikosianinadalah ciri-ciri cahaya biru warna, menyerap cahaya oren dan merah, terutamanya berhampiran 620 nm (bergantung kepada jenis tertentu yang ada), dan mengeluarkan ini menghindarkan kalajengking dari pada kira-kira 650 nm (juga bergantung kepada jenis yang itu adalah).


Phycocyanin.jpgAllophycocyanin menyerap dan mengeluarkan pada panjang gelombang yang lebih lama daripada fikosianin C atau fikosianin R. Phycocyanins boleh didapati di Cyanobacteria (juga dipanggil blue – green alga). Phycobiliproteins mempunyai sifat-sifat Cahaya Pendarfluor yang digunakan dalam Kit immunoassay. Fikosianin produk, dihasilkan oleh Aphanizomenon flos-aquae dan Spirulina, sebagai contoh digunakan dalam industri makanan dan minuman sebagai agen pewarna semulajadi 'Lina biru' atau 'EXBERRY terendak lampu biru' dan terdapat di gula-gula dan aiskrim. Di samping itu, pengesanan ini menghindarkan kalajengking dari fikosianin pigmen dalam sampel air merupakan satu kaedah yang berguna untuk memantau cyanobacteria biojisim.

Fikosianinberkongsi suatu tema umum struktur dengan semua phycobiliproteins. Struktur bermula dengan pemasangan phycobiliprotein monomers, atau terdiri daripada α dan β subunits, dan chromophores mereka masing-masing berkaitan melalui bon thioether.


Di mana Nak Beli serbuk fikosianin?

Anda mungkin perlu memahami secara mendalam tentang fikosianin. Co. Techology biologi Fengzu Xi'an, Ltd., sebagai pembekal profesional China fikosianin, telah devoting untuk menyediakan pelbagai fikosianin tepung dengan harga yang menguntungkan. Anda boleh menghantar e-mel keSales@fengzusw.comsecara langsung bagi harga yang kompetitif dan pengetahuan profesional. Lama masa kerjasama, sampel percuma ada disediakan. Kita sedang mencari maju pertanyaan anda.
Back