Banner
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Fungsi Serbuk Ectoin dari FZBIOTECH

Oct 29, 2018

Ectoin adalah turunan asid amino molekul kecil yang diekstrak daripada mikroorganisma melampau dengan teknologi bio-penapaian. Ia adalah bahan aktif dengan pelbagai kesan perlindungan sel yang luar biasa. Mekanisme tindakan mudah tetapi kesannya sangat kuat. Ia melindungi sel-sel kulit dari semua faktor kerosakan seperti radikal bebas, UV, partikel / pencemaran, suhu tinggi, selsema, dan sebagainya, menjaga kulit yang sihat dan melembapkan dan anti-radang.

Fungsi Ectoin:

1.Moisturizing
Ectoin bertanggungjawab untuk memastikan bakteria halofilik tinggi tidak dehidrasi untuk mati dalam persekitaran garam yang tinggi. Ia adalah bahan penting yang mengekalkan keseimbangan tekanan osmosis, struktur molekul yang unik menjadikan ia mempunyai keupayaan yang kuat untuk molekul air kompleks pada dasarnya satu molekul ectoin dapat kompleks empat hingga lima molekul air yang membina air bebas dalam sel. , ectoin dapat meningkatkan keupayaan pelembap kulit secara berterusan, dan kapasiti pelembab kulit tidak akan berkurang segera setelah berhenti menggunakannya. Kapasiti pelembab kulit masih lebih tinggi daripada kumpulan kawalan selepas satu minggu.Jadi ia adalah pelembap yang cukup baik.

2. Membaiki
Menurut laporan, ectoin berkesan meningkatkan fungsi perlindungan imun sel kulit, meningkatkan keupayaan pembaikan sel, dan membuat kulit terhadap pencerobohan mikroorganisma dan alergen secara berkesan. Eksperimen menunjukkan bahawa ectoin dapat melindungi daripada kerosakan kulit dan memperbaiki kerosakan DNA yang disebabkan oleh ultraviolet.Ectoin telah menarik lebih banyak perhatian sebagai tambahan sel pembaikan dan ditambah kepada kosmetik untuk anti-penuaan kerana ia boleh mengurangkan pelbagai tekanan pada kulit: kerosakan UV, penuaan kulit yang disebabkan oleh persekitaran kering, kemerosotan kulit yang disebabkan oleh surfactants , dan lain-lain..

Di mana untuk membeli serbuk Ectoin?
Anda mungkin mempunyai pemahaman mendalam mengenai Ectoin. Xi'an Fengzu Biologi Techology Co, Ltd, sebagai pembekal profesional China Ectoin, telah mengabdikan untuk menyediakan pelbagai serbuk Ectoin dengan harga yang menguntungkan. Anda boleh menghantar E-mel ke sales@fengzusw.com secara langsung untuk harga yang kompetitif dan pengetahuan profesional. Untuk kerjasama yang panjang, sampel percuma boleh didapati. Kami menantikan pertanyaan anda.

Back