Banner
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Pembangunan makanan dan penggunaan biji benih protein

Aug 02, 2018

Kernel biji benih adalah sejenis nutrien yang kaya, terutamanya mengandungi protein 20.49% ~ 37.60% dan minyak 28.53% ~ 51.06%; Juga mengandungi serat makanan 10.77% ~ 38.16%; Serta vitamin dan unsur surih yang diperlukan oleh tubuh manusia. Kandungan dan perkadaran zat besi dan zink dalam benih rami paling sesuai untuk keperluan tubuh manusia. Lebih penting lagi, benih rami juga kaya dengan asid amino dan asid lemak yang penting, dan nisbah komposinya adalah munasabah, Jadi ia adalah nutrien makanan yang paling sesuai hari ini.

Hemp protein powder.jpg

1. Tambahan Tambahan

Protein biji benih adalah protein keseluruhan yang berkualiti tinggi. Di satu pihak, serbuk protein hemp segera sedang dibangunkan sebagai nutrien protein tinggi, yang dijadikan bubuk protein sarapan pagi dan serbuk protein formula bayi. Sebaliknya, rami dipisahkan untuk protein dan protein peptida, yang dijadikan produk penjagaan kesihatan atau tambahan protein, ditambah kepada makanan seperti ais krim, minuman, dan bijirin.

2. Meningkatkan kandungan protein dalam makanan
Protein biji benih boleh ditambah kepada makanan tertentu dengan kandungan protein rendah untuk memperbaiki struktur pemakanannya. Sebagai contoh, tambah jumlah serbuk protein benih rami yang sesuai untuk biskut mampat, yang boleh mendapatkan makanan rempah bijirin rapi dengan pemakanan yang munasabah.Ini boleh mempromosikan pertumbuhan manusia dengan ketara dan tidak ada toksik & kesan sampingan.

3.Untuk membuat makanan & minuman bersenam
Protein benih herba sedang digunakan untuk suplemen bina badan (bar Protein, dan lain-lain) dengan campuran dengan protein haiwan dan tumbuhan lain, yang boleh meningkatkan kekuatan otot atlet dan ketahanan. Sementara itu, peptida protein benih rami mudah dicerna dan diserap dengan cepat apabila ditambah dalam minuman Sukan. Oleh itu, ia dapat dengan cepat menambah tenaga atlet dan meningkatkan prestasi mereka.

4.Aditif makanan
Ekstrak peptida antioksidan hem dari protein benih rami mempunyai kesan antioksidan yang baik. Sebagai suplemen pemakanan dan aditif dalam makanan dan minuman, ia akan menjadi antioksidan yang lebih selamat dalam bidang makanan.

Di mana untuk membeli Protein Hem?
Anda mungkin mempunyai pemahaman mendalam tentang Protein Hemp. Xi'an Fengzu Biological Techology Co, Ltd, sebagai pembekal profesional China serbuk Hemp Protein, telah mengabdikan untuk menyediakan pelbagai Protein Hem dengan harga yang menguntungkan. Anda boleh menghantar E-mel ke sales@fengzusw.com secara langsung untuk harga yang kompetitif dan pengetahuan profesional. Untuk kerjasama yang panjang, sampel percuma boleh didapati. Kami menantikan pertanyaan anda.

Back