Banner
Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Penggunaan asid butir γ-amino (GABA)

Nov 20, 2018

Asid butyric γ-amino (GABA) adalah neurotransmitter yang menghalang penting dalam sistem saraf pusat. Ia adalah sejenis asid amino yang tidak berasas protein. Ia mempunyai fungsi fisiologi yang sangat penting. Sebagai contoh, ia boleh menggalakkan pengaktifan otak dan peningkatan otak, anti-epilepsi, meningkatkan kualiti tidur, kecantikan kulit & emolien, menunda penuaan otak, boleh menambah neurotransmitter perencatan manusia, menurunkan tekanan darah, penambahbaikan dan perlindungan. Ia menghalang hati berlemak dan obesiti, mengaktifkan fungsi hati. Jumlah pelepasan asid aminobutyric gamma harian bermanfaat untuk jantung dan tekanan darah otak, dapat mempromosikan keseimbangan metabolisme asid amino dalam tubuh manusia dan mengawal fungsi imun.

Asid γ-aminobutyric adalah asid aminoinhibhibid kuat yang kuat dengan kesan fisiologi penenang, hipnosis, anti-sawan dan menurunkan tekanan darah. Ia adalah neurotransmitter yang menghalang aktiviti haiwan dan mengurangkan perbelanjaan tenaga. Asid Aminobutyric bertindak ke atas reseptor GABA dalam sel haiwan. Reseptor GABA adalah saluran klorida. Tingkah laku perencatan atau penggambaran GABA bergantung kepada kepekatan ion klorida di dalam dan di luar membran sel. Apabila reseptor GABA diaktifkan, ia akan membawa kepada saluran ion klorida terbuka dan kemudian dapat meningkatkan kebolehtelapan membran sel ke ion klorida, menyebabkan ion klorida mengalir ke dalam sel saraf, menyebabkan hiperpolarisasi sel membran, menghalang pengaktifan neuron sel saraf, oleh itu mengurangkan pergerakan haiwan.

Yang mencapai tujuan mempromosikan pertumbuhan dengan mengurangkan pergerakan haiwan yang tidak sedarkan diri untuk mengurangkan pengeluaran tenaga.γ-aminobutyric dapat meningkatkan kadar pertumbuhan dan asupan makanan dengan mempromosikan rembesan jus gastrik dan hormon pertumbuhan; ia juga boleh merangsang pusat pemakanan haiwan, sehingga meningkatkan pengambilan makanan.

Back