Banner
Rumah > Produk >> Bahan Baku Kosmetik

Serbuk Natrium Hyaluronat

Serbuk Natrium Hyaluronat
FZBIOTECH Hyaluronic Acid
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas serbuk natrium hyaluronat

Nama Produk Serbuk natrium hyaluronat Nama lain Asid hyaluronik
Spesifikasi 99% Rupa Serbuk putih
Formula molekul C14H22NNaO11 Berat Molekul 403.31
CAS NO. 9067-32-7 EINECS NO. 618-620-0
Perkhidmatan OEM Kapsul atau pil Standard USP atau EP
Larut Air Persijilan ISO, KOSHER
Formula Struktur Serbuk Natrium Hyaluronat

Natrium hyaluronat juga dipanggil natrium asid Hyaluronic, adalah bahan aktif fisiologi, yang terdapat secara meluas dalam tubuh manusia. Ia adalah mucopolysaccharides rantaian molekul yang tinggi, yang terdiri daripada asid glucuronic dan asetil amino hexose polymerizatio. berat molekulnya adalah 1 juta.


Fungsi serbuk natrium hyaluronat

1. Boleh meningkatkan keanjalan kulit, menunda penuaan kulit.

2. Boleh mempromosikan pembiakan dan pembezaan sel-sel epidermis, penyingkiran radikal bebas oksigen.

3. Boleh mencegah dan membaiki kerosakan kulit. Larutan berair mempunyai kelikatan yang tinggi.

4. Boleh membuat penebalan fasa air; Dan tampalkan sama rata selepas pengemulsi fasa minyak adalah indah, mempunyai pengemulsi stabil. Ia adalah salah satu bahan pelembap semula jadi yang terbaik dari kosmetik mewah, keserasian yang baik.

5. Asid Hyaluronik ini boleh ditambah kepada hampir semua kosmetik kecantikan, digunakan secara meluas dalam krim, losyen, losyen, intipati, pembersih, mandi, mencuci rambut, lumut, pengembangan, gincu dan kosmetik lain, kandungan umum ialah 0.05-0.5%.


Penggunaan serbuk natrium hyaluronat

Makanan tambahan:

Serbuk sodium hyaluronat melalui pentadbiran lisan selepas penyerapan pencernaan, peningkatan dalam sintesis vivo hyaluronan, prekursor dalam kulit, dan peningkatan hyaluronan yang dihasilkan oleh kulit dan badan lain, sehingga membolehkan kulit pengekalan air meningkat, keanjalan yang kaya, pengurangan kedutan.


Aplikasi perubatan:

Ia boleh digunakan dalam pembedahan mata, seperti pemindahan kornea, pembedahan katarak, pembedahan glaukoma, dan pembedahan untuk membaiki detasmen retina. Ia juga boleh digunakan untuk merawat osteoartritis lutut. Mereka ditadbir sebagai kursus suntikan ke dalam sendi lutut, yang dipercayai menambah kelikatan cecair sendi, dengan itu melincirkan sendi, menggabungkan sendi, dan menghasilkan kesan analgesik. Ia juga telah digunakan dalam sintesis biologi perancah untuk aplikasi penyembuhan luka. Scaffolds ini biasanya mempunyai protein seperti fibronectin yang dilampirkan untuk memudahkan migrasi sel ke dalam luka. Ia juga digunakan dalam produk anti-pelekat, yang digunakan secara meluas dalam pembedahan panggul dan perut untuk mencegah perekatan postoperatif.


Aplikasi kosmetik:

Natrium hyaluronat mempunyai keupayaan penyimpanan kelembapan yang luar biasa, oleh itu dipanggil Faktor Pelembap Asli di dunia. Ia adalah bahan biasa dalam produk penjagaan kulit, yang boleh digunakan sebagai humectant topikal yang sangat berkesan. Pada tahun 2003, FDA meluluskan suntikan hyaluronan untuk mengisi kecacatan tisu lembut, yang boleh digunakan untuk kerutan wajah, pembesaran bibir, pengurangan lipatan dan kedut, dan penyingkiran parut


Aplikasi Equine:

Ia digunakan dalam rawatan gangguan artikular pada kuda, khususnya dalam persaingan atau kerja berat. Ia ditunjukkan untuk disfungsi sendi karpal dan fetlock, terutama digunakan untuk sinovitis yang berkaitan dengan osteoartritis kuda. Ia boleh disuntik terus ke dalam sendi yang terjejas, atau intravena untuk gangguan kurang setempat. Ia boleh menyebabkan pemanasan ringan sendi jika disuntik terus, tetapi ini tidak menjejaskan hasil klinikal. Ubat yang diberikan secara intra-artikuler dimetabolisme sepenuhnya dalam masa kurang dari seminggu.

Siasatan