Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Octacosanol

Octacosanol
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Octacosanol

Nama produk: Octacosanol

Nama lain: Policosanol, 1-Octacosanol, n-Octacosanol

Sumber Botani: Tebu Gula

Rupa: Putih ke serbuk putih

CAS No .: 557-61-9

Berat molekul: 410.76

Formula molekul: C28H58O

Formula Struktur:

OCtacosanol.gif


Pengenalan Ringkas Octacosanol

Serbuk Octacosano, sebatian semulajadi yang berasal dari lilin tebu, telah menunjukkan hasil yang menjanjikan dalam kajian klinikal (terutamanya dilakukan di cuba) dan diterima dengan baik. Oleh kerana ia berasal dari sumber makanan, serbuk tebu gula ekstrak polikosanol diklasifikasikan sebagai produk nutraseutikal atau semula jadi. Produk komersil berasal dari pelbagai sumber yang berbeza (lilin tebu, lilin dedak beras, lilin lebah) tetapi ia penting untuk ambil perhatian bahawa derivatif lilin tebu digunakan dalam kajian Cuba.

Policosanol mengandungi kira-kira 60% octacosanol, diikuti oleh triacontanol. Terdapat banyak kepekatan alkohol lemak lain: alkohol behenyl, alkohol lignoceryl, alkohol ceryl, 1-heptacosanol, 1-nonacosanol, 1-dotriacontanol, dan alkohol. Ekstrak poliposanol ekstrak lilin tebu digunakan sebagai suplemen pemakanan yang bertujuan untuk menurunkan kolesterol LDL dan meningkatkan kolesterol HDL dan membantu mencegah aterosklerosis, walaupun beberapa kajian telah menimbulkan persoalan mengenai keberkesanan polikosanol.


Penggunaan Octacosanol

1. Octacosanol adalah campuran semula jadi kolesterol asli alkohol utama, diasingkan dan disucikan dari lilin tebu. Policosanol selamat dan diterima dengan baik, walaupun dalam populasi yang menggunakan ubat-ubatan yang bersamaan.

2. Octacosanol telah menunjukkan sama atau lebih baik daripada simvastatin, pravastatin, lovastatin, probucol, atau acipimox dengan kesan sampingan yang lebih sedikit pada pesakit dengan hypercholesterolemia jenis II.

3. Octacosanol digunakan untuk keadaan yang memberi kesan kepada kesihatan jantung dan saluran darah termasuk kolesterol tinggi, sakit kaki disebabkan oleh peredaran yang lemah (claudication sekejap), dan penyempitan saluran darah yang berfungsi jantung.

4.Octacosanol nampaknya menurunkan pengeluaran kolesterol dalam hati dan meningkatkan kolesterol LDL (lipoprotein berkepekatan rendah atau "buruk"). Ia juga mengurangkan keterlaluan zarah dalam darah yang dikenali sebagai platelet, yang mungkin membantu mengurangkan bekuan darah.


Fungsi Octacosanol

1. Octacosanol dapat menguatkan stamina, kekuatan dan kekuatan fizikal.

2. Octacosanol boleh meningkatkan sensitiviti reaktif.

3. Octacosanol boleh menggalakkan fungsi hormon seks, mengurangkan rasa sakit otot.

4. Octacosanol dapat mengurangkan kolesterol, lemak darah dan tekanan sistolik, memperbaiki metabolisme organisme.

5. Octacosanol boleh meningkatkan kekuatan, kepantasan dan daya tahan, anti keletihan, mengurangkan kolesterol.


Pakej & Penghantaran

Octacosanol

Imej Syarikat


Siasatan