Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Oryzanol

Oryzanol
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Gamma Oryzanol

ProductName: Oryzanol

Nama lain: Gamma oryzanol

Sebahagian daripada yang digunakan: Beras

Spesifikasi: 99% (HPLC)

Rumus molekul: C40H58O4

Berat Molekul: 602.8861

CAS No .: 11042-64-1

Rupa: serbuk putih

Formula Struktur:

gamma Oryzanol.gif

Pengenalan Ringkas Gamma Oryzanol

Oryzanol adalah derivatif minyak bran padi dengan dua molekul aktif utama, asid Sterol dan Ferulic. Gamma Oryzanol mempunyai kesan ke atas sistem endokrin tubuh yang mengakibatkan peningkatan metabolisme lemak dan peningkatan sintesis protein, yang menyebabkan peningkatan massa badan yang lean. Oryzanol dapat mengurangkan kadar kolesterol dengan mengurangkan penyerapan kolesterol daripada makanan. Oryzanol juga sering dipromosikan untuk merawat menopaus, tetapi tidak jelas bagaimana ia berfungsi untuk kegunaan ini. Sesetengah penyelidik mengesyaki ia boleh membantu kerana kesan pada hormon luteinizing (LH). Walau bagaimanapun, kesan ini tidak ditunjukkan pada orang.


Fungsi gamma oryzanol

1. Penstabilan lemak, minyak goreng dan produk goreng. Gamma oryzanol adalah penyembur radikal organik yang dapat mencegah lipoperoxidation. Selain itu, ia menunjukkan kenaikan dos yang bergantung kepada masa induksi; Khususnya, ia meningkatkan kestabilan minyak yang tinggi dengan kandungan PUFA yang tinggi, yang terdedah kepada peroksidasi.

2. Penstabilan dan pembangunan produk makanan lain.


Penggunaan oryzanol gamma

1.Phaseoline adalah sejenis semulajadi dan sering digunakan untuk merawat dan diabetes mellitus. Menyegarkan limpa dan menenangkan buah pinggang.

2. Mempromosikan pembangunan badan dan menguatkan ingatan.


Pakej & Penghantaran


Oryzanol

Imej SyarikatSiasatan