Banner
Rumah > Produk >> Bahan Baku Kosmetik

Glabridin 40 Serbuk

Glabridin 40 Serbuk
COA of Glabridin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Glabridin 40 Serbuk

Nama Produk Glabridin 40 Serbuk Nama lain Glabridin
Spesifikasi 40%, 90%, 98% Rupa Brownish Yellowish to White Powder
Formula molekul C20H20O4 Berat Molekul 324.37
CAS NO. 59870-68-7 EINECS NO. 611-908-7
Perkhidmatan OEM YA Standard USP atau EP
Persijilan ISO, KOSHER, FDA Gred Perubatan dan Kosmetik
Formula Struktur Glabridin Powder.png

Pengenalan Glabridin 40 Serbuk

Glabridin adalah sebatian kimia yang terdapat dalam ekstrak akar licorice (Glycyrrhiza glabra).

Ia adalah isoflavane, sejenis isoflavonoid. Produk ini adalah sebahagian daripada molekul yang berasal dari tumbuhan yang lebih besar, fenol semulajadi.

Ia digunakan sebagai bahan dalam kosmetik dan disenaraikan dalam Tataodan Antarabangsa Bahan Kosmetik (INCI).

Ia serbuk coklat kekuningan. Ia tidak larut dalam air, tetapi larut dalam pelarut organik seperti propylene glycol.


Faedah Glabridin 40 Serbuk

1.Glabridin mempunyai sifat depigmentasi dan pencahayaan. Ia menghalang pengeluaran melanin, pigmen yang bertanggungjawab untuk pewarna kulit;

2. Badan telah menunjukkan kesan positif dalam bidang seperti perlindungan LDL (lipoprotein berkepekatan rendah) terhadap pengoksidaan;

3. Ia menghalang tindak balas keradangan dengan menyekat cyclooxygenase dan mencegah pembentukan bebas

radikal seperti anion superoxide;

4. Pada masa yang sama Glabridin menghalang kulit kasar dan juga mempunyai kesan anti-radang, anti-bakteria.


Siasatan