Banner
Rumah > Produk >> Bahan Baku Kosmetik

Mandelic Acid Powder

Mandelic Acid Powder
Senarai Kosmetik FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas Mandelic Acid Powder

Nama Produk Mandelic Acid Powder Nama lain Mandelic Acid
Spesifikasi 99% Rupa Serbuk kristal putih
Formula molekul C8H8O3 Berat Molekul 152.147
CAS NO. 611-71-2 EINECS NO. 210-276-6
Perkhidmatan OEM Kapsul atau pil Standard USP atau EP
Persijilan ISO, KOSHER, FDA Gred Perubatan dan Kosmetik
Formula Struktur Mandelic acid.gif

Serbuk asid Mandelic adalah asid alfa hidroksi aromatik dengan formula molekul C6H5CH (OH) CO2H. Ia adalah pepejal kristal putih yang larut dalam air dan pelarut organik polar. Ini adalah pendahuluan yang berguna kepada pelbagai jenis ubat. Molekul adalah kiral. Campuran racemik ini dikenali sebagai asid paramandelik.


Pengenalan Mandelic Acid Powder

Serbuk asid Mandelic adalah asid alfa hidroksi aromatik dengan formula molekul C6H5CH (OH) CO2H. Ia adalah pepejal kristal putih yang larut dalam air dan pelarut organik polar. Ini adalah pendahuluan yang berguna kepada pelbagai jenis ubat. Oleh sebab molekul itu adalah kiral, ia wujud dalam dua buah dua antitomber serta campuran racemik, yang dikenali sebagai asid paramandelik.


Manfaat Mandelic Acid Powder

Serbuk asid Mandelic mempunyai sejarah panjang penggunaan dalam komuniti perubatan sebagai antibakteria, terutamanya dalam rawatan jangkitan saluran kencing. Ia juga telah digunakan sebagai antibiotik oral, dan sebagai komponen 'wajah kulit kimia', bersama dengan asid alpha-hydroxy (AHAs) yang lain. Ubat cyclandelate dan homatropine adalah ester asid mandelic.Siasatan