Banner
Rumah > Produk >> API

Isotretinoin

Isotretinoin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Isotretinoin
Nama produk: Isotretinoin
Nama Inggeris: Neovitaminaacid
Spesifikasi: 99%
Rupa: serbuk Kristal kuning
Formula molekul: C20H28O2
Berat Molekul: 300.44
Jisim molar: 300.44 g / mol
CAS NO .: 4759-48-2
Pembekal: FZBIOTECH
Formula Struktur:
isotretinoin.png

Pengenalan Ringkas Isotretinoin
Isotretinoin, juga dikenali sebagai 13-cis-retinoic acid (dan secara kolektif dirujuk oleh bekas jenama Accutane atau Roaccutane), adalah ubat yang digunakan terutamanya untuk merawat jerawat yang teruk. Jarang sekali, ia juga digunakan untuk mencegah kanser kulit tertentu (karsinoma sel squamous), dan dalam rawatan kanser lain. Ia digunakan untuk merawat ichthyosis jenis harlequin, penyakit kulit yang biasanya mematikan, dan ichthyosis lamellar. Ia adalah retinoid, bermakna ia berkaitan dengan vitamin A, dan terdapat dalam kuantiti yang kecil secara semula jadi dalam tubuh. Isomernya, tretinoin, juga merupakan ubat jerawat.

Penggunaan Isotretinoin
Isotretinoin digunakan terutamanya untuk jerawat cystic yang teruk dan jerawat yang tidak memberi respons kepada rawatan lain. Ramai pakar dermatologi juga menyokong penggunaannya untuk rawatan derajat jerawat yang lebih rendah yang membuktikan tahan terhadap rawatan lain, atau menghasilkan parut fizikal atau psikologi. Isotretinoin tidak ditunjukkan untuk rawatan jerawat prepubertal dan tidak disyorkan untuk kanak-kanak kurang daripada 12 tahun.
Ia juga agak berkesan untuk hidradenitis suppurativa dan beberapa kes jerawat rosacea yang teruk. Ia juga boleh digunakan untuk membantu mengubati ichthyosis harlequin, ichthyosis lamellar dan digunakan dalam kes xeroderma pigmentosum untuk melegakan keratoses. Isotretinoin telah digunakan untuk mengubati penyakit yang sangat jarang berlaku fibroidsophage ossificans progressiva. Ia juga digunakan untuk rawatan neuroblastoma, sejenis kanser saraf.

Kesan Isotretinoin
Isotretinoin boleh menghentikan pertumbuhan tulang yang panjang pada golongan muda yang masih berkembang. Penutup epiphyseal pramatang boleh berlaku pada orang dengan jerawat yang menerima dos yang disyorkan Accutane.
Isotretinoin diketahui menyebabkan disfungsi kelenjar meibomian yang menyebabkan keratoconjunctivitis sicca (mata kering) yang berterusan. Masalah dengan kelenjar meibomian dan salivary mungkin disebabkan apoptosis sel-sel kelenjar exocrine yang tidak selektif. Penurunan penglihatan malam telah dilaporkan berterusan di sesetengah orang selepas pemberhentian terapi isotretinoin.


Pakej & Penghantaran

Curcumin.jpg

Curcumin.jpg


Imej Syarikat

Curcumin.jpg

Curcumin.jpg

Siasatan