Banner
Rumah > Produk >> API

Clindamycin

Clindamycin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas Clindamycin

Nama Produk: Clindamycin

Nombor CAS: 18323-44-9

Formula molekul: C18H33ClN2O5S

Berat molekul: 424.98

Rupa: Urutan kristal putih

Assay: 99%

Formula Struktur

Clindamycin.gif


Pengenalan Clindamycin

Clindamycin hydrochloride adalah garam hidroklorida terhidrasi clindamycin. Clindamycin adalah antibiotik semisynthetic yang dihasilkan oleh 7 (S) -loloro-penggantian kumpulan 7 (R) -hydroxyl daripada lincomycin kompaun ibu bapa.


Faedah Clindamycin

Clindamycin ditunjukkan dalam rawatan jangkitan serius yang disebabkan oleh bakteria anaerobik terdedah. Clindamycin juga ditunjukkan dalam rawatan jangkitan serius akibat stres streptokokus, pneumococci, dan staphylococci. Penggunaannya harus dikhaskan untuk pesakit-pesakit alahan penisilin atau pesakit lain yang untuk penilaiannya, penisilin tidak sesuai. Kerana risiko kolitis, seperti yang dijelaskan dalam kotak AMARAN, sebelum memilih clindamycin, doktor harus mempertimbangkan sifat jangkitan dan kesesuaian alternatif yang kurang toksik (misalnya, eritromisin).

Clindamycin digunakan terutamanya untuk merawat jangkitan yang disebabkan oleh bakteria anaerobik yang terdedah, termasuk jangkitan pada saluran pernafasan, jangkitan kulit dan tisu lembut, dan peritonitis. Pada pesakit dengan hipersensitiviti terhadap penisilin, clindamycin boleh digunakan untuk merawat jangkitan yang disebabkan oleh bakteria aerobik yang mudah dijangkiti . Ia juga digunakan untuk merawat jangkitan tulang dan sendi, terutamanya yang disebabkan oleh Staphylococcus aureus. Aplikasi topikal clindamycin fosfat boleh digunakan untuk merawat jerawat ringan dan sederhana.


Penghantaran dan Pakej

Clindamycin


Syarikat

Clindamycin Supplier

Clindamycin ManufacturerXi'an Fengzu Biologi Technology Co, Ltd adalah salah satu profesional China gmp clindamycin standard, usp clindamycin, pengeluar bubuk clindamycin ep, untuk semua yang anda perlukan yang terbaik, harga, organik, 100% murni, sifat, dan kilang GMP kilang clindamycin, usp clindamycin, ep clindamycin powder, sila hubungi kami. Dan dialu-alukan untuk pukal borong dan kuantiti tinggi gmp standard clindamycin, usp clindamycin, ep clindamycin powder dari kami.

Siasatan