Banner
Rumah > Produk >> API

Superoxide Dismutase

Superoxide Dismutase
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Dismutase Superoxide
Nama Produk: Superoxide Dismutase
Nama lain: SOD
Rupa: serbuk kristal putih atau biru muda
Aktiviti enzim: 1000U / mg-8000U / mg
Nombor EC: 1.15.1.1
Kandungan protein: 85%
Cas No .: 9054-89-1
EINECS: 232-943-0
Pembekal: FZBIOTECH

Pengenalan Ringkas Dismutase Superoxide
Superoxide Dismutase (SOD, EC 1.15.1.1) adalah enzim yang secara bergantian memangkinkan pembubaran (atau pembahagian) radikal superoxide (O2) menjadi oksigen molekul biasa (O2) atau hidrogen peroksida (H2O2). Superoxide dihasilkan sebagai produk sampingan metabolisme oksigen dan, jika tidak dikawal, menyebabkan banyak jenis kerosakan sel. Hidrogen peroksida juga merosakkan dan direndahkan oleh enzim lain seperti katalisase. Oleh itu, SOD adalah pertahanan antioksidan penting dalam hampir semua sel hidup yang terdedah kepada oksigen. Satu pengecualian ialah Lactobacillus plantarum dan lactobacilli yang berkaitan, yang menggunakan mekanisme yang berbeza untuk mencegah kerosakan daripada reaktif (O2).

Permohonan Dismutase Superoxide
Aktiviti
Superoxide dismutase (SOD) mempunyai aktiviti antiinflamasi yang kuat. Sebagai contoh, SOD adalah rawatan eksperimen yang sangat berkesan terhadap peradangan kronik dalam kolitis. Rawatan dengan SOD mengurangkan generasi spesis oksigen reaktif dan tekanan oksidatif dan, dengan itu, menghalang pengaktifan endothelial dan menunjukkan bahawa modulasi faktor yang mengawal ungkapan molekul lekat dan interaksi leukosit-endothelial. Oleh itu, antioksidan sedemikian mungkin terapi baru yang penting untuk rawatan penyakit usus radang.
Penggunaan kosmetik
Superoxide dismutase (SOD) boleh mengurangkan kerosakan radikal bebas ke kulit-contohnya, untuk mengurangkan sinaran radang fibrosis untuk kanser payudara. Kajian semacam ini mesti dianggap sebagai tentatif, bagaimanapun, kerana tidak ada kawalan yang mencukupi dalam kajian ini termasuk kekurangan rawak, double blinding, atau plasebo. Dismutase superoxide dikenali untuk membalikkan fibrosis, mungkin melalui pemulihan myofibroblast kembali ke fibroblas.
Sumber komersial
Superoxide dismutase (SOD) diperoleh secara komersil dari hati lembu, lobak, cantaloupe dan dengan menanam bakteria tertentu, walaupun didapati dalam kebanyakan bentuk hidup pada kepekatan yang berbeza. Untuk tujuan terapeutik, SOD biasanya disuntik secara tempatan. Tiada bukti bahawa pengambilan makanan SOD atau makanan kaya SOD yang tidak dilindungi boleh mempunyai sebarang kesan fisiologi: kerana semua SOD yang dicerna dipecah menjadi asid amino sebelum diserap. Walau bagaimanapun, pengambilan SOD yang terikat kepada protein gandum boleh meningkatkan aktiviti terapeutiknya, sekurang-kurangnya dalam teori.


Pakej & Penghantaran

Superoxide Dismutase


Imej Syarikat

Superoxide Dismutase Supplier

Superoxide Dismutase Manufacturer

Siasatan