Banner
Rumah > Produk >> API

RNA

RNA
Muat turun
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas asid Ribonukleik
Nama produk: Asid ribonukleik
Nama lain: RNA
Rupa: serbuk kuning cahaya
Formula molekul: C32H37NO12
Spesifikasi: 90% -95%
Gred: Makanan dan Perubatan
CAS NO: 63231-63-0
EINECS NO .: 277-256-7
Pembekal: FZBIOTECH

Pengenalan ringkas asid Ribonukleik
Asid ribonukleat (RNA) adalah keluarga molekul biologi besar yang melakukan pelbagai peranan penting dalam pengkodan, penyahkodan, pengawalan, dan ekspresi gen.
Bersama dengan DNA, RNA terdiri daripada asid nukleik, yang, bersama-sama dengan protein, membentuk tiga makromolekul utama yang penting untuk semua bentuk kehidupan yang diketahui. Seperti DNA, RNA dipasang sebagai rantaian nukleotida, tetapi biasanya terkandas. Organisma selular menggunakan RNA messenger (mRNA) untuk menyampaikan maklumat genetik (sering diberi notasi menggunakan huruf G, A, U, dan C untuk nukleotida guanine, adenine, uracil dan cytosine) yang mengarahkan sintesis protein spesifik, sementara banyak virus mengekod genetik mereka maklumat menggunakan genom RNA.
Beberapa molekul RNA memainkan peranan aktif dalam sel dengan memangkinkan tindak balas biologi, mengawal ekspresi gen, atau mengesan dan menyampaikan respons kepada isyarat selular. Salah satu proses aktif ialah sintesis protein, fungsi universal di mana molekul mRNA mengarahkan pemasangan protein pada ribosom.


Pakej & Penghantaran

Ribonucleic acid

Imej Syarikat

Ribonucleic acid Supplier

Ribonucleic acid Manufacturer

Siasatan