Banner
Rumah > Produk >> API

Finasteride

Finasteride
Berbual sekarang

Maklumat produk

Infrasasi Asas Serbuk Finasteride

Nama produk: Serbuk Finasteride

Nama dagang: Propecia, Proscar

Spesifikasi: 99%

Rupa: serbuk kristal berwarna putih atau putih

Rumus molekul: C23H36N2O2

Berat molekul: 372.54g / mol

Cas No: 98319-26-7

Pembekal: FZBIOTECH

Formula Struktur:

Finasteride.png


Pengenalan Serbuk Finasteride

Finasteride adalah antiandrogen yang bertindak dengan menghalang jenis II 5-alpha reductase, enzim yang menukarkan testosteron kepada dihydrotestosterone (DHT). Ia digunakan sebagai rawatan dalam hiperplasia prostatic benign (BPH) dalam dos yang rendah, dan kanser prostat dalam dos yang lebih tinggi. Ia juga ditunjukkan untuk digunakan dalam kombinasi dengan terapi doxazosin untuk mengurangkan risiko untuk perkembangan gejala BPH. Di samping itu, ia didaftarkan di banyak negara untuk alopecia androgenetik (botak kebiasaan lelaki).


Penggunaan Serbuk Finasteride

Finasteride digunakan untuk mengecutkan prostat yang diperbesar (hiperplasia prostatic benign atau BPH) pada lelaki dewasa. Ia boleh digunakan secara bersendirian atau diambil bersama dengan ubat-ubatan lain untuk mengurangkan gejala BPH dan mungkin juga mengurangkan keperluan pembedahan.

Finasteride boleh meningkatkan gejala BPH dan memberikan faedah seperti menurunkan keinginan untuk membuang air kencing, aliran air kencing yang lebih baik dengan kurang meneran, kurang perasaan bahawa pundi kencing tidak dikosongkan sepenuhnya, dan kencing malam yang menurun. Ubat ini berfungsi dengan mengurangkan jumlah hormon badan semula jadi (DHT) yang menyebabkan pertumbuhan prostat.


Kesan Sampingan Serbuk Finasteride

Peningkatan keupayaan / keinginan seks boleh berlaku. Dalam sesetengah lelaki, ubat ini boleh mengurangkan jumlah air mani yang dikeluarkan semasa hubungan seks. Ini tidak berbahaya, tetapi telah berterusan di beberapa lelaki walaupun selepas berhenti rawatan. Finasteride juga boleh meningkatkan pertumbuhan rambut. Jika mana-mana kesan ini berterusan atau bertambah teruk, beritahu doktor atau ahli farmasi dengan serta-merta.

Ingat bahawa doktor anda telah menetapkan ubat ini kerana dia telah menilai bahawa faedah kepada anda adalah lebih besar daripada risiko kesan sampingan. Ramai orang yang menggunakan ubat ini tidak mempunyai kesan sampingan yang serius.

Beritahu doktor anda dengan segera jika ada kesan sampingan yang tidak mungkin tetapi serius berlaku: benjolan di payudara, pelepasan puting, pembesaran payudara / kelembutan / kesakitan, rasa sakit di buah zakar, ketidakupayaan buang air kecil.


Penghantaran & Penyimpanan


Serbuk Finasteride


Imej Syarikat


Pembekal Serbuk Finasteride

Pembuat Serbuk Finasteride

Siasatan