Banner
Rumah > Produk >> API

Linezolid

Linezolid
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Powder Linezolid

Nama Produk: Linezolid

Nama lain: Zyvox, Zyvoxid

Kaedah Ujian: HPLC

Kesucian: ≥99%

Formula: C16H20FN3O4

Jisim molar: 337.346 g / mol

CAS No .: 165800-03-3

Formula Struktur:

Linezolid.png

Pengenalan Serbuk Linezolid

Linezolid adalah antibiotik yang digunakan untuk rawatan jangkitan yang disebabkan oleh bakteria Gram-positif yang tahan terhadap antibiotik lain. Linezolid aktif terhadap kebanyakan bakteria Gram-positif yang menyebabkan penyakit, termasuk streptococci, enterococci tahan vancomycin (VRE), dan Staphylococcus aureus (MRSA) yang tahan methicillin. Penggunaan utama adalah jangkitan pada kulit dan radang paru-paru walaupun ia boleh digunakan untuk pelbagai jangkitan lain termasuk batuk kering tahan ubat. Ia digunakan sama ada melalui suntikan ke dalam urat atau mulut. Linezolid adalah ahli kelas oxazolidinone ubat-ubatan.


Penggunaan Serbuk Linezolid

Penggunaan utama linezolid adalah rawatan jangkitan teruk yang disebabkan oleh bakteria Gram-positif yang tahan terhadap antibiotik lain; ia tidak boleh digunakan terhadap bakteria yang sensitif terhadap ubat-ubatan dengan spektrum aktiviti sempit, seperti penisilin dan cephalosporins. Dalam kedua-dua akhbar popular dan kesusasteraan saintifik, linezolid telah dipanggil "antibiotik rizab" - yang sepatutnya digunakan dengan berhati-hati supaya ia tetap berkesan sebagai ubat jalan terakhir terhadap jangkitan yang berpotensi tidak dapat dikesan.


Kesan Sampingan Serbuk Linezolid

Kerana ujian klinikal dijalankan di bawah keadaan yang berbeza-beza, kadar reaksi buruk yang diperhatikan dalam ujian klinikal ubat tidak dapat dibandingkan dengan kadar dalam ujian klinikal ubat lain dan mungkin tidak mencerminkan kadar yang diamati dalam amalan.

Keselamatan formula ZYVOX dinilai pada 2046 pesakit dewasa yang terdaftar dalam tujuh ujian klinikal yang dikendalikan oleh komparator fasa 3, yang dirawat sehingga 28 hari.

Daripada pesakit yang dirawat untuk jangkitan kulit dan kulit struktur yang tidak rumit (uSSSIs), 25.4% daripada ZYVOXtreated dan 19.6% pesakit yang dirawat komparator mengalami sekurang-kurangnya satu kejadian buruk yang berkaitan dengan ubat. Untuk semua petunjuk lain, 20.4% daripada ZYVOX -treated dan 14.3% pesakit yang dirawat komparator mengalami sekurang-kurangnya satu acara buruk yang berkaitan dengan ubat.


Penghantaran & Penyimpanan


Serbuk Linezolid


Imej Syarikat


Pembekal Powder Linezolid

Pengilang Powder Linezolid

Siasatan