Banner
Rumah > Produk >> API

Dexmedetomidine Hydrochloride

Dexmedetomidine Hydrochloride
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Dexmedetomidine HCL Powder

Nama produk: Dexmedetomidine HCL

Nama lain: Precedex, 5 - [(1S) -1- (2,3-dimetilfenil) etil] -1H-imidazol hidroklorida

Formula molekul: C13H16N2.HCl

Kandungan: 99%

MW: 236.74048

Jisim molar: 200.28 g / mol

Standard Qulity: USP

CAS NO .: 145108-58-3

Formula Struktur:

Dexmedetomidine HCL.png

Pengenalan Serbuk HCL Dexmedetomidine

Dexmedetomidine adalah ubat penenang yang digunakan oleh unit rawatan rapi dan ahli anestesiologi. Ia agak luar biasa dalam keupayaannya untuk memberi penenang tanpa menyebabkan kemurungan pernafasan. Seperti clonidine, ia adalah agonis reseptor α 2-adrenergik di bahagian tertentu otak. Ia adalah S-enantiomer medetomidine, yang digunakan dalam perubatan veterinar. Dexmedetomidine hydrochloride juga digunakan dalam perubatan veterinar untuk digunakan dalam anjing dan kucing. Ubat ini telah dibangunkan oleh Orion Pharma.


Penggunaan Serbuk HCL Dexmedetomidine

Unit rawatan rahim sedasi

Dexmedetomidine paling kerap digunakan dalam penetapan rawatan intensif untuk sedasi ringan dan sederhana. Ia tidak digalakkan untuk pesakit sedutan jangka panjang. Ciri unik dexmedetomidine adalah ia mempunyai sifat analgesik sebagai tambahan kepada peranannya sebagai hipnosis, tetapi bersifat opioid, dan oleh itu tidak dikaitkan dengan kemurungan pernafasan yang signifikan (tidak seperti propofol).

Pelepasan prosedur

Dexmedetomidine juga boleh digunakan sebagai sedanalgesik untuk sedasi prosedur, seperti semasa kolonoskopi. Ia boleh digunakan sebagai tambahan dengan sedatif lain seperti benzodiazepines, opioids, dan propofol untuk meningkatkan sedasi dan membantu mengekalkan kestabilan hemodinamik dengan mengurangkan keperluan sedatif lain. Dexmedetomidine juga digunakan untuk sedasi prosedur pada kanak-kanak.

Lain-lain

Dexmedetomidine mungkin berguna untuk rawatan kesan kardiovaskular negatif amfetamin akut dan keracunan kokain dan dos berlebihan.Kesan Sampingan Serbuk HCL Dexmedetomidine

Tidak ada contraindications mutlak untuk penggunaan dexmedetomidine. Dexmedetomidine mempunyai kesan biphasic pada tekanan darah dengan penurunan tekanan darah diperhatikan pada kepekatan rendah dan tekanan darah tinggi pada kepekatan yang lebih tinggi. Pentadbiran Rapid IV atau bolus dikaitkan dengan kadar denyutan jantung (bradikardia) dan tekanan darah rendah (hipotensi) akibat rangsangan α2-reseptor periferal.


Penghantaran & Penyimpanan


Dexmedetomidine Hydrochloride


Imej Syarikat


Pembekal Dexmedetomidine Hydrochloride

Pengeluar hidroklorida Dexmedetomidine

Siasatan