Banner
Rumah > Produk >> API

Ropivacaine

Ropivacaine
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Ropivacaine
Sinonim: RopivacaineHcl, MesylateBase, Ropivacaine API, Naropine
Formula molekul: C17H26N2O
Molekul Berat: 274.401
Rupa: serbuk kristal putih
Titik lebur: 144 - 146ºC
Titik didih: 98 ° C (13.5018 mmHg)
Ketumpatan: 0.95
Kesucian: 99%
CAS: 84057-95-4
Formula Struktur:
Ropivacaine hydrochloride.png
Ropivacaine digunakan untuk
Menyebabkan kehilangan perasaan semasa prosedur pembedahan, buruh, dan penghantaran, atau untuk pengurusan sakit jangka pendek. Ia juga boleh digunakan untuk keadaan lain seperti yang ditentukan oleh doktor anda.
Ropivacaine adalah anestetik tempatan. Ia berfungsi dengan menyekat impuls saraf, yang membantu untuk mati rasa di kawasan itu sehingga anda merasa kurang kesakitan.

Kesan sampingan Ropivacaine
Reaksi ubat buruk (ADR) jarang berlaku apabila ia diberikan dengan betul. Kebanyakan ADR berkaitan dengan teknik pentadbiran (mengakibatkan pendedahan sistemik) atau kesan farmakologi anestesia, namun reaksi alahan jarang berlaku.
Pendedahan sistemik kepada ropivacaine berlebihan terutamanya menyebabkan sistem saraf pusat (CNS) dan kesan kardiovaskular - Kesan CNS biasanya berlaku pada kepekatan plasma darah rendah dan kesan kardiovaskular tambahan pada kepekatan yang lebih tinggi, walaupun keruntuhan kardiovaskular juga boleh berlaku dengan kepekatan yang rendah. Kesan SSP mungkin termasuk pengujaan CNS (kegelisahan, kesemutan di sekitar mulut, tinnitus, gegaran, pening, penglihatan kabur, kejang diikuti dengan kemurungan (mengantuk, kehilangan kesedaran), kemurungan pernafasan dan apnea). Kesan kardiovaskular termasuk hipotensi, bradikardia, aritmia, dan / atau penangkapan jantung - sebahagiannya mungkin disebabkan oleh hipoksemia sekunder terhadap kemurungan pernafasan.

Penghantaran & Penyimpanan

Ropivacaine


Imej Syarikat

Ropivacaine Supplier

Ropivacaine Manufacturer


Siasatan