Banner
Rumah > Produk >> API

Procaine

Procaine
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Procaine
Formula molekul: C13H20N2O2
Sinonim: 2-diethylaminoethyl 4-aminobenzoate; novocaine, procaine hydrochloride
PENAMPILAN: serbuk Kristal Off-White
Titik lebur: 61ºC
Molekul Berat: 236.31
Titik didih: 373.6ºC pada 760 mmHg
Ketumpatan: 1.077g / cm3
Kesucian: 99%
CAS: 59-46-1
Formula Struktur:
procaine hcl.png
Pengenalan Procaine
Disebabkan kewujudan nama dagang Novocain, di beberapa wilayah, procaine dirujuk secara generik sebagai novocaine. Ia bertindak sebagai penyekat saluran natrium. Kini ia digunakan secara terapeutik di sesetengah negara akibat kesannya yang simpatik, anti-radang, peningkatan perfusi, dan meningkatkan mood.
Procaine pertama kali disintesis pada tahun 1905, sejurus selepas amylocaine.Ia dicipta oleh ahli kimia Jerman Alfred Einhorn yang memberikan kimia nama dagang Novocaine, dari bahasa Latin nov- (yang bermaksud "baru") dan -caine, yang berakhir dengan alkaloid yang biasa digunakan sebagai anestetik. Ia diperkenalkan ke dalam penggunaan perubatan oleh pakar bedah Heinrich Braun. Sebelum penemuan amylocaine dan procaine, kokain adalah anestetik tempatan yang paling biasa digunakan. [Rujukan?] Einhorn berharap penemuan barunya digunakan untuk amputasi, tetapi pakar bedah memilih anestetik umum. Doktor gigi, bagaimanapun, mendapati ia sangat berguna.

Kesan buruk Procaine
Penggunaan procaine membawa kepada kemurungan aktiviti neuron. Kemurungan menyebabkan sistem saraf menjadi hipersensitif, menghasilkan kegelisahan dan goncangan, yang membawa kepada kejang kecil. Kajian terhadap haiwan telah menunjukkan penggunaan procaine menyebabkan peningkatan tahap dopamin dan serotonin di otak. Masalah lain mungkin berlaku kerana toleransi individu yang berlainan kepada dos procaine. Ketegangan dan pening boleh timbul daripada pengujaan sistem saraf pusat, yang mungkin menyebabkan kegagalan pernafasan jika berlebihan. Procaine juga boleh menyebabkan kelemahan miokardium yang membawa kepada penangkapan jantung.

Penghantaran & Penyimpanan

Procaine


Imej Syarikat

Procaine Supplier

Procaine ManufacturerSiasatan