Banner
Rumah > Produk >> API

Mildronate

Mildronate
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Mildronate

Nama produk: Mildronate

Formula molekul: C6H14N2O2

CAS No.:76144-81-5

Kesucian: 99%

Sinonim: 3- (2,2,2-Trimethylhydrazine) propionat; 2- (2-Carboxyethyl) -1,1,1-trimethylhydrazinium hidroksida garam bahagian dalam

Berat molekul: 146.19

Gred Standard: Gred Perubatan

Penggunaan: Farmaseutikal Haiwan

Formula Struktur:

76144-81-5.png

Pengenalan Mildronate

Meldonium (INN), yang dinamakan sebagai Mildronate antara lain, adalah farmaseutikal pasaran terhad, yang dibangunkan pada tahun 1970 oleh Ivars Kalvi, Institut Sintesis Organik Rusia (USSR), dan dihasilkan terutamanya oleh Grindeks Latvia dan beberapa pengeluar generik. Ia diedarkan di negara-negara Eropah Timur sebagai ubat anti-iskemia.

Sejak 1 Januari 2016, ia telah menjadi senarai Agensi Anti-Doping Dunia (WADA) bahan-bahan yang dilarang daripada digunakan oleh atlet. Walau bagaimanapun, ada perdebatan mengenai penggunaannya sebagai penambah prestasi prestasi atletik. Sesetengah atlet diketahui telah menggunakannya sebelum ia dilarang. Ia kini tidak berjadual di Amerika Syarikat.


Penggunaan Mildronate

Meldonium boleh digunakan untuk merawat penyakit arteri koronari. Masalah jantung kadang-kadang membawa kepada iskemia, suatu keadaan di mana terlalu banyak darah mengalir ke organ-organ dalam tubuh, terutama hati. Oleh kerana ubat ini dianggap membesar arteri, ia membantu meningkatkan aliran darah serta meningkatkan aliran oksigen ke seluruh tubuh. Meldonium juga dijumpai untuk menyebabkan kesan anticonvulsant dan antihypnotic yang melibatkan reseptor alpha 2-adrenergik serta mekanisme yang bergantung kepada nitrik oksida. Ini, secara ringkasnya, menunjukkan bahawa meldonium yang diberikan dalam dos akut boleh memberi manfaat kepada rawatan sawan dan keracunan alkohol. Ia juga digunakan dalam kes-kes iskemia serebrum, sindrom iskemia iskemia dan lain-lain penyakit ocular yang disebabkan oleh peredaran arteri yang terganggu dan mungkin juga mempunyai kesan ke atas penurunan tahap gejala penarikan yang disebabkan oleh pemberhentian penggunaan alkohol kronik.

Penghantaran & Penyimpanan


Mildronate


Imej Syarikat


Pembekal Mildronate

Pengeluar Mildronate

Siasatan