Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Hirudin

Hirudin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Hirudin

Nama Produk: Hirudin Powder

CAS No .: 113274-56-9

Formula molekul: C66H93N13O25

Berat molekul: 1468.52

Spesifikasi: 99%

Sijil: ISO9001, GMP

Rupa: Serbuk Putih atau Kuning

Saiz zarah: 100% lulus 80 mesh

Formula Struktur:

Formula Struktur

 

Pengenalan Hirudin

Hirudin adalah peptida yang secara semulajadi berlaku di dalam kelenjar air liur lintah ubat (Hirudo medicinalis) yang mempunyai sifat antikoagulan darah.

Ini adalah asas untuk kebiasaan alahan hematophagy lintah, kerana ia menyimpan darah yang mengalir selepas phlebotomy awal yang dilakukan oleh cacing pada kulit tuan rumah. Satu peristiwa utama dalam peringkat akhir pembekuan darah adalah penukaran fibrinogen menjadi fibrin oleh serina protease enzim thrombin. Xi'an Fengzu Biological Technology Co., LTD. boleh membekalkan harga hirudin yang baik.

 

Faedah Hirudin

1. Hirudin adalah peptida yang berlaku secara alami dalam kelenjar ludah lintah (Hirudo medicinalis) yang mempunyai sifat antikoagulan darah. Ini adalah asas untuk kebiasaan alahan hematophagy lintah, kerana ia menyimpan darah yang mengalir selepas phlebotomy awal dilakukan oleh cacing pada kulit tuan rumah.

 

2. Thrombin dihasilkan dari prothrombin, dengan tindakan enzim, prothrombinase, dalam keadaan akhir pembekuan. Fibrin kemudian dikaitkan oleh faktor XIII untuk membentuk bekuan darah. Inhibitor utama trombin dalam peredaran darah normal adalah antithrombin III.

 

3. Serupa dengan antithrombin III, aktiviti anticoagulat hirudin adalah berdasarkan keupayaannya menghalang aktiviti pro-koagulan dari thrombin. Hirudin adalah perencat semulajadi yang paling kuat pada trombin. Tidak seperti antithrombin III hirudin mengikat dan menghalang hanya aktiviti bentuk thrombin dengan aktiviti tertentu terhadap fibrinogen.

 

4. Oleh itu, hirudin menghalang atau melarutkan pembentukan gumpalan dan trombi (iaitu mempunyai aktiviti thrombolytic), dan mempunyai nilai terapeutik dalam gangguan ulser darah, dalam rawatan hematomas kulit dan varikos varikos yang dangkal, sama ada sebagai suntikan atau krim permohonan topikal. Dalam beberapa aspek, hirudin mempunyai kelebihan terhadap antikoagulan dan trombolytik yang lebih biasa, seperti heparin, kerana ia tidak mengganggu aktiviti biologi protein serum lain dan juga boleh bertindak pada trombin kompleks.

 

Penggunaan Hirudin

1. Bidang farmaseutikal

2. Aditif kosmetik

3. Produk penjagaan kesihatan


Pakej & Penghantaran

Hirudin

Imej Syarikat

Xi'an Fengzu Biological Technology Co, Ltd adalah salah satu pembekal china pembekal profesional perubatan gred terbaik hirudin bubuk, pengeluar harga hirudin, untuk semua yang anda perlukan yang terbaik, harga, organik, 100% tulen, alam, dan GMP kilang pembekal china gred haji terbaik gred perubatan, harga hirudin, sila hubungi kami. Dan dialu-alukan untuk pembekal china borong dan kuantiti tinggi gred perubatan gred terbaik hirudin, harga hirudin dari kami.

Siasatan