Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Fucoxanthin

Fucoxanthin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Fucoxanthin

Nama produk: Fucoxanthin

Nama lain: Dunaliella Salina Extract Powder, oxo-beta, beta-carotene

Rupa: Serbuk Kuning Kuning

Kandungan: 99%

Kelarutan: Larut dalam alkohol

CAS No .: 3351-86-8

Formula molekul: C42H58O6

Berat molekul: 658.91

Kaedah Ujian: HPLC

Formula Struktur:

Formula Struktur

Pengenalan Fucoxanthin

Dunaliella salina adalah sejenis mikro-alga hijau halophile yang terutama ditemui di ladang garam laut. Dikenali untuk aktiviti asidioxidant kerana keupayaannya untuk mencipta banyak karotenoid, ia digunakan dalam kosmetik dan makanan tambahan. Beberapa organisma boleh bertahan seperti D. salina dalam keadaan salin yang sangat tinggi seperti kolam penyejatan garam. Untuk bertahan, organisma ini mempunyai kepekatan tinggi β-karoten untuk melindungi terhadap cahaya sengit, dan kepekatan gliserol yang tinggi untuk memberikan perlindungan terhadap tekanan osmotik. Ini menawarkan peluang untuk pengeluaran biologi komersial bahan-bahan ini.

Asli Dunaliella salina kaya dengan β-karoten yang diiktiraf secara meluas sebagai raja antioksidan dalam profesion perubatan. Dunaliella salina mempunyai sejumlah besar mineral, asid amino, vitamin, dan sebagainya yang boleh mengawal keseimbangan asid-sel sel, untuk menyediakan persekitaran hidup sel neutral atau sedikit alkali, menjadikan sel-sel lebih dinamik.

 

Faedah Fucoxanthin

1. Fucoxanthin mempunyai fungsi anti-kanser; Fucoxanthin muncul untuk membunuh sel kanser prostat dalam budaya.

2. Fucoxanthin boleh digunakan untuk penurunan berat badan; Fucoxanthin boleh meningkatkan berat badan dengan mengurangkan pengumpulan lemak dan makanan kesihatan lain.
3. Fucoxanthin adalah makanan tambahan yang ideal. Fucoxanthin boleh digunakan sebagai agen pewarna makanan.
4. Fucoxanthin mempunyai kesan anti-kencing yang kuat, mempunyai kesan sampingan.
5. Fucoxanthin berguna untuk anti-pengoksidaan.

 

Penggunaan Fucoxanthin

1. Fucoxanthin digunakan di bidang makanan kesihatan, digunakan secara meluas dalam industri aditif makanan, yang boleh dimasukkan ke dalam susu, minuman, produk penjagaan kesihatan, kue-kue, minuman sejuk, jeli, roti, susu dan sebagainya;
2. Fucoxanthin digunakan di bidang kosmetik, ia adalah sejenis ekstrak semulajadi polimer larut air dengan kesan sterilisasi sntiphlogistic. Jadi ia boleh digunakan sebagai jenis pelembab yang tinggi dan bukannya gliserin;
3. Fucoxanthin digunakan dalam bidang farmaseutikal, ia adalah bahan mentah perubatan tradisi baru yang sering ditambah dalam produk buah pinggang.


Pakej & Penghantaran

Fucoxanthin

Imej Syarikat

Xi'an Fengzu Biologi Technology Co, Ltd adalah salah satu pembekal china Cina yang profesional pengilang dunaliella salina ekstrak fucoxanthin bubuk pengeluar, untuk semua yang anda perlukan terbaik, harga, organik, 100% murni, alam, dan kilang GMP china pembekal dunaliella salina ekstrak serbuk fucoxanthin, sila hubungi kami. Dan dialu-alukan untuk pembekal china borong dan kuantiti tinggi dunaliella salina ekstrak bubuk fucoxanthin dari kami.

Siasatan