Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Phycocyanin

Phycocyanin
COA Phycocyanin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Phycocyanin
Nama Produk: Phycocyanin
Spesifikasi: 18 nilai warna, 25 nilai warna
Ekstrak dari: Spirulina
Rupa: serbuk biru halus
EINECS: 234-248-8
CAS: 11016-15-2
Pembekal: FZBIOTECH

Pengenalan Ringkas Phycocyanin
Ekstrak Spirulina Phycocyanin adalah pewarna biru cahaya semulajadi yang diekstrak daripada alga biru-hijau (Spirulina). Ia adalah larut air yang baik, Alkohol dan lipid tidak larut. Spirulina Ekstrak Phycocyanin menyumbang sebanyak 20% protein dan melekat pada membran fotosintesis, juga anti-radang dan antioksidan. Ia adalah pigmen aksesori kepada klorofil. Phycocyanin berasal dari C-phycocyanin dan allophycocyanin yang mempunyai sifat fluoresen yang berharga untuk penyelidikan dalam kit ujian kekebalan. Ekstrak Spirulina Phycocyanin adalah selektif tentang sel-sel mana ia melekat, menjadikannya mudah untuk dikesan.

Faedah Phycocyanin
1. Meningkatkan status anti-oksidan yang membantu dalam mengurangkan ROS (spesies oksigen reaktif) kecederaan yang ditengah.
2. Keganasan anti-radang dengan menghalang enzim COX-2.
3.Hepatoprotektif dan aktiviti nefroprotective.
4. Mengurangkan hepatotoksisiti dan nefrotoxicity yang disebabkan oleh dadah dengan meningkatkan tahap SOD (Superoxide dismutase) dalam badan, oleh itu mempunyai kesan perlindungan pada hati dan buah pinggang.

Pemakaian Phycocyanin
1. Digunakan dalam bidang makanan, ia mengandungi banyak asid amino, vitamin, mineral dan nutrien lain, yang dapat membantu tubuh dengan penjagaan kesihatan yang lebih baik;
2. Diaplikasikan dalam bidang farmaseutikal, terdapat pelbagai bentuk yang wujud, seperti tablet, kapsul dan serbuk, ini dapat mencegah pelbagai penyakit;
3. Diamalkan dalam bidang kosmetik, ia dapat menyuburkan dan menyembuhkan kulit.


Pakej & Penghantaran

Phycocyanin

Imej SyarikatSiasatan