Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Beta Sitosteron

Beta Sitosteron
COA Beta Sitosteron
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Beta Sitosteron

Nama Produk: Beta Sitosteron

Rupa: serbuk putih atau kristal

CAS No .: 83-46-5

Formula molekul: C29H50O

Berat Molekul: 414.71

Jumlah Sterol: ≥40%, 90%, 95%

Stigmasterol ≥15%

Campesterol ≥20%

Residu pada Pencucuhan% ≤0.5

Formula Struktur:

Formula Struktur


Pengenalan Beta Sitosteron

Phytosterols, yang merangkumi sterol tumbuhan dan stanol, adalah sebatian steroid yang sama dengan kolesterol yang berlaku dalam tumbuh-tumbuhan dan berbeza hanya dalam rantaian sisi karbon dan / atau kehadiran atau ketiadaan ikatan berganda. Stanols adalah sterol tepu, tidak mempunyai ikatan berganda dalam struktur cincin sterol. Lebih daripada 200 sterol dan sebatian yang berkaitan telah dikenalpasti. Phytosterols percuma yang diekstrak daripada minyak tidak larut dalam air, tidak larut dalam minyak, dan larut dalam alkohol.

 

β-Sitosterol adalah salah satu daripada beberapa phytosterols (sterol tumbuhan) dengan struktur kimia yang serupa dengan kolesterol. Sitosterol adalah serbuk putih, serbuk berlilin dengan bau khas. Mereka adalah hidrofobik dan larut dalam alkohol. Ia tersebar secara meluas dalam kerajaan tumbuhan dan ditemui di Nigella sativa, Serenoa repens (saw palmetto), Pygeum africanum, buckthorn laut, wolfberry, Mirabilis jalapa, Cannabis sativa, Urtica dioica, dan Wrightia tinctoria.

 

Faedah Beta Sitosteron

Ia boleh meningkatkan perkumuhan klorida. Kesan diuretik terutamanya di luar

buah pinggang, fungsi buah pinggang sangat lemah;

Ia telah menurunkan tekanan darah dan kesan glukosa darah, penapaian

penyediaan stigma jagung mempunyai pengurangan yang sangat signifikan dalam gula darah kepada arnab;

3. Ia mempunyai kesan koleretik, meningkatkan rembesan hempedu dan mempromosikan perkumuhan hempedu, boleh mengurangkan organik dan kekotoran dalam hempedu;

4. Ia mempunyai kesan hemostasis, dapat mempercepat proses pembekuan darah, meningkatkan kadar darah trombin meningkat jumlah platelet.

 

Penggunaan Beta Sitosteron

1. Bahan Makanan / Suplemen: Satu aplikasi utama yang muncul berkaitan dengan penemuan kesan hypo-cholesterolemy phytosterols.

2. Kosmetik: Kehadiran phytosterols dalam komposisi kosmetik selama lebih dari 20 tahun. Trend yang lebih baru untuk pembangunan phytosterols sebagai aktif kosmetik khusus. Seperti Emollient, Feel Skin, Emulsifier.

3. Bahan Baku Farmaseutikal:

Satu aplikasi yang dibangunkan pada tahun 1970an, berdasarkan pergeseran dari saponin kepada

Phytosterols sebagai bahan-bahan pukal untuk sintesis steroid dengan kerja awal yang memberi tumpuan kepada stigmasterols yang terdegradasi kimia dan perkembangan terkini mengenai phytosterols lain yang dihancurkan oleh penapaian.


Pakej & Penghantaran

Beta Sitosterone

Imej Syarikat

Xi'an Fengzu Biologi Technology Co, Ltd adalah salah satu pembekal china profesional Cina yang serbuk terbaik sitosteron beta, pukal beta sitosteron harga pengeluar, untuk semua yang anda perlukan yang terbaik, harga, organik, 100% tulen, sifat, dan kilang GMP China pembekal serbuk beta sitosteron terbaik, harga beta sitosteron pukal, sila hubungi kami. Dan dialu-alukan untuk pembekal china borong dan jumlah kuantiti tinggi serbuk beta sitosteron terbaik, harga beta sitosteron pukal dari kami.

Siasatan