Banner
Rumah > Produk >> API

Irinotecan

Irinotecan
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Irinotecan
Nama lain: Camptosar, Irinotecan hcl
Formula molekul: C33H38N4O6
Massa Molekul: 586.678
Rupa: Bubuk hingga serbuk kuning pucat
Kaedah Ujian: HPLC
Kandungan: 99%
CAS: 97682-44-5
Formula Struktur:
Irinotecan Hydrochloride.png


Pengenalan Irinotecan
Irinotecan adalah derivatif semi-sintetik dari camptothecin yang boleh digabungkan secara khusus dengan topoisomerase I. Topoisomerase I yang disebabkan oleh rehat tunggal yang boleh diterbalikkan, sehingga struktur DNA dua stranding terjejas. Irinotecan dan metabolitnya aktif SN-38 dengan topoisomerase I-DNA yang mengikat kompleks, dengan itu menghalang asid nukleik terdegradasi tunggal terhubung untuk dihubungkan. Penyelidikan sedia ada menunjukkan bahawa sitotoksisitas irinotecan akibat proses sintesis DNA. Replicase dan topoisomerase I-DNA irinotecan (atau SN-38) interaksi kompleks triple, menyebabkan pecahan dua helai DNA. Sel-sel mamalia tidak dapat membaik pulih serpihan dua helai DNA


Faedah serbuk Irinotecan
1.Irinotecan Hydrochloride (CPT-11) adalah agen antineoplastik intravena. Irinotecan Hydrochloride adalah ubat antikans yang kuat dengan aktiviti dalam pelbagai model tumor eksperimen. Irinotecan Hydrochloride adalah salah satu daripada banyak derivatif larut air camptothecin (CPT), alkaloid tumbuhan sitotoksik yang diasingkan dari pokok Camptotheca acuminate Cina. Irinotecan Hydrochloride mempunyai aktiviti dalam kanser kolorektal yang serupa dengan 5-fluorouracil dan nampaknya sebahagiannya tidak melintang.
2. produk ini adalah antineoplastic. Ia adalah ubat pertama yang digunakan untuk merawat kanser rektum colon metastatik; ia juga mempunyai kesan yang sangat baik kepada karsinoma sel kecil bukan sel kanser sel paru-paru.


Pakej & Penghantaran


Irinotecan


Imej Syarikat


Irinotecan Supplier

Irinotecan ManufacturerSiasatan