Banner
Rumah > Produk >> API

Natrium Diatrizoat

Natrium Diatrizoat
Senarai Produk FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas natrium diatrizoat
Nama produk: Natrium Diatrizoat
Nama lain: Natrii Diatrizoas
Rupa: Serbuk Putih
MF: C11H8I3N2NaO4
Berat molekul: 635.9
CAS: 737-31-5
EINECS: 212-004-1
Pembekal: FZBIOTECH
Formula Struktur:
Diatrizoate Sodium.png

Pengenalan Ringkas Natrium Diatrizoat
Natrium diatrizoat adalah agen kontras yang digunakan semasa ujian X-ray. Ia boleh digunakan sebagai agen bantuan diagnostik semasa angiography, urography dan radiografi. Ia boleh digunakan semasa menggambarkan vena, sistem kencing, saluran gastrousus, limpa dan sendi serta semasa tomografi komputer (CT scan). Ia digunakan dalam kes di mana barium tidak sesuai untuk aplikasi seperti pesakit yang alah kepada barium. Mekanisme tindakan Natrium Diatrizoat adalah bahawa ia dapat menghalang sinar-X sehingga struktur tubuh yang mengandungi iodin akan ditakrifkan berbeza dengan struktur yang bebas daripada iodin, seterusnya membolehkan visualisasi kawasan-kawasan yang berkaitan.

Kesan Sampingan Natrium Diatrizoat
Kesan buruk yang tidak dapat dipulihkan daripada Natrium Diatrizoat, yang menimbulkan komplikasi lanjut termasuk Tachycardia, Pancreatitis, Bradycardia, Keradangan Renal.
Natrium Diatrizoat menghasilkan kesan yang mengancam nyawa termasuk Pulmonary edema, Aritmia jantung, Bronkospasme, edema Angioneurotik, reaksi Anaphylactic, krisis Hipertensi. yang bertanggungjawab untuk menghentikan terapi Natrium Diatrizoat.
Kesan-kesan sampingan gejala yang dihasilkan oleh Natrium Diatrizoat adalah lebih kurang boleh diterima dan jika mereka menjadi teruk, mereka boleh dirawat secara gejala, termasuk Lemah, Pening, Sakit Kepala, Mual, Muntah, Berpeluh, Berpeluh, Ketakutan, Gangguan Rasa, Rasa Metalik, Sensasi kehangatan.


Pakej & Penghantaran

Diatrizoate Sodium


Imej Syarikat

Diatrizoate Sodium Supplier

Diatrizoate Sodium Manufacturer

Siasatan