banneer
Rumah > Produk-produk >> API

Diatrizoate Sodium

Diatrizoate Sodium
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas Diatrizoate natrium
Nama produk: Diatrizoate Sodium
Nama lain: Natrii Diatrizoas
Rupa: Serbuk putih
MF: C11H8I3N2NaO4
Berat molekul: 635.9
CAS: 737-31-5
EINECS: 212-004-1
Pembekal: FZBIOTECH
Formula struktur:
Diatrizoate Sodium.png

Pengenalan ringkas Diatrizoate Sodium
Diatrizoate sodium adalah ejen kontras yang digunakan semasa ujian sinar-x. Ia boleh digunakan sebagai agen diagnostik bantuan semasa perkhidmatan angiografi, urography dan radiografi. Ia boleh digunakan semasa menggambarkan urat-urat, sistem Urinari, saluran gastrousus, limpa dan sendi termasuklah semasa komputer tomografi (CT scan). Ia digunakan dalam kes-kes di mana barium adalah tidak sesuai untuk aplikasi seperti pesakit yang alah kepada barium. Mekanisma tindakan natrium Diatrizoate adalah bahawa ia mampu menghalang sinar-x itu supaya struktur badan yang mengandungi iodin untuk ditandakan berbeza dengan struktur tersebut percuma iodin, seterusnya membolehkan visualisasi yang berkaitan dengan bidang.

Kesan-kesan sampingan Diatrizoate Sodium
Teruk atau tidak boleh kesan-kesan negatif Sodium Diatrizoate, yang membawa kepada komplikasi termasuk Tachycardia, Pancreatitis, Bradycardia, kemerosotan buah pinggang.
Sodium Diatrizoate menghasilkan kesan yang berpotensi mengancam nyawa termasuk pulmonari edema, jantung aritmia, Bronchospasm, Angioneurotic edema, reaksi Anaphylactic, krisis hipertensi. yang bertanggungjawab untuk posnya terapi Sodium Diatrizoate.
Reaksi buruk gejala yang dihasilkan oleh Sodium Diatrizoate akan lebih diterima dan jika mereka menjadi teruk, ia boleh dirawat symptomatically, antaranya kelemahan, pening, sakit kepala, loya, Vomiting, Sweating, Flushing, pitam, rasa gangguan, rasa logam, sensasi hangat.


Pakej & penghantaran

Curcumin.jpg

Curcumin.jpg


Imej syarikat

Curcumin.jpg

Curcumin.jpg

Siasatan