Banner
Rumah > Produk >> API

Natamycin

Natamycin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Natamycin Powder

Nama lain: Pengawet makanan Natamycin

Kesucian: 50%, 95%

Gred: Gred Makanan

Rumus kimia: C33H47NO13

Jisim molar: 665.725 g / mol

Rupa: Serbuk Putih

Spesifikasi: USP / BP

Ujian: HPLC

Pengilang: FZBIOTECH

CAS: 7681-93-8

Formula Struktur:

natamycin POWDER.jpg


Apa itu Serbuk Natamisin?

Natamycin (Pimaricin) adalah produk antimikotik yang mempunyai tindakan yang luas dan berkesan. Ia bukan sahaja menghalang pertumbuhan pelbagai acuan dan ragi, tetapi juga menghalang pengeluaran toksin mereka. Natamycin Komersial mengandungi 50% daripada bahan aktif. Jumlah natamisin yang kecil dapat menghalang semua cendawan dan ragi, yang menyebabkan kerosakan makanan. Natamycin tidak memberi kesan kepada bakteria, jadi ia tidak menghalang proses matang yoghurt, keju, Ham segar, sosej, ect.

Natamycin adalah putih untuk serbuk kristal tanpa bau tanpa flavourless, kuning. Ia sangat stabil dengan bentuk kristalnya. Keterlarutan Natamycin sangat rendah dalam air dan dalam pelarut kebanyakan organik. Hanya 50mg Natamycin boleh dibubarkan dalam air tulen pada suhu bilik. Kelarutan yang rendah menjadikannya sangat sesuai untuk digunakan pada permukaan makanan. Natamycin akan kekal di permukaan makanan, di mana kebanyakan cendawan dan ragi boleh tumbuh, tetapi tidak mempengaruhi perjalanan penapaian semula jadi di dalamnya. Natamycin tidak mempunyai atau sedikit pengaruh pada kualiti organoleptik dan tidak diketahui menyebabkan reaksi alahan atau deria.


Kegunaan Serbuk Natamisin kami

Pengawet makanan. Hasil yang ideal boleh dicapai dengan menggunakan Natamycin pada permukaan makanan yang terdedah di mana acuan dan ragi boleh tumbuh. Ini amat berguna untuk pembuatan keju, memandangkan pertumbuhan acuan dicegah, sementara bakteria pemerah keju akan tumbuh dan metabolik secara normal. Produk tersebut hendaklah disimpan di tempat yang kering, sejuk (tidak melebihi 15 ° C), dalam bekas yang dimeteraikan asal, dan mengelakkan dari cahaya matahari langsung.


Permohonan serbuk Natamycin kami

Natamycin adalah racun kulat yang digunakan untuk menjaga keju daripada menjadi berjamur. Ia berfungsi dengan membuat lubang di dalam membran sel kulat, jadi bahagian dalamnya bocor. Ia dihasilkan oleh bakteria Streptomyces natalensis.

Ia digunakan untuk memotong keping keju dengan mencelupkan atau menyembur. Dalam keju parut, campuran kering digunakan, biasanya dengan selulosa untuk mengelakkan caking.

Sesetengah pengeluar menggunakannya dalam salutan lilin pada rhinju keju, bukannya memakai keju itu sendiri.


Pakej & Penghantaran

Natamycin Powder


Imej Syarikat

Natamycin Powder Supplier

Natamycin Powder Manufacturer

Siasatan