Banner
Rumah > Produk >> Ekstrak Tumbuhan

Inulin

Inulin
Senarai Produk FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Infrasasi Asas Serbuk Inulin

Nama lain: serbuk inulin, serbuk Synanthrin

Kesucian: 90%, 95%

Rupa: Serbuk Benda Putih

Berat Molekul: 285.303

Formula Molekular: C17H11N5

Pengilang: FZBIOTECH

CAS: 9005-80-5

EINECS: 232-684-3

Formula Struktur:

Synanthrin.jpg

Pengenalan Serbuk Inulin

Inulin paling kerap diekstraksi dari akar sunchoke dan chicory. Ia adalah kumpulan polisakarida yang terutamanya rantaian panjang fruktosa dengan beberapa unit glukosa. Inulin dianggap sebagai bahan makanan berfungsi kerana ia boleh menjejaskan proses fisiologi dan biokimia dalam manusia, mengakibatkan kesihatan yang lebih baik dan pengurangan risiko banyak penyakit. Serat larut sering dimasukkan ke dalam makanan yang diproses untuk menambah serat, pukal dan rasa manis. Inulin juga boleh digunakan untuk penyediaan oligofruktosa dan sirap fruktosa.


Manfaat Serbuk Inulin:

1.inulin mempunyai fungsi penurunan gula darah, menurunkan lipid darah.

2.Inulin sangat boleh mempromosikan penyerapan mineral, seperti Ca2 +, Mg2 +, Zn2 +, Fe2 +, Cu2.

3. menyesuaikan sukan usus dan perut, meningkatkan metabolisme lemak dan kehilangan berat badan.

4. Serbuk INulin mempunyai kesan yang sangat baik untuk memutihkan kulit, dan membuat kulit menjadi licin dan lembut dengan kilau.

5.strengthen peristalsis usus dan mempunyai kecekapan khas untuk mencegah dan merawat sembelit yang berkesan


Pemakaian Serbuk Inulin

1. Menyokong kesihatan usus (Sembelit)

Inulin adalah serat yang larut yang berfungsi sebagai prebiotik untuk menggalakkan kesihatan saluran gastrousus dengan merangsang bakteria berfaedah dalam usus. Oleh kerana konfigurasi ikatan tertentu, serat pemakanan ini selamat daripada asid perut dan enzim usus. Ia pergi ke usus kecil, di mana ia bercampur dengan air, ferment, dan kemudian menjadi makanan untuk bakteria prebiotik yang menyokong usus besar. Bakteria ini termasuk perkara seperti bifidobacterium dan lactobacilli. Apabila anda menyimpan bakteria seperti ini, mereka menyimpan bakteria yang tidak diingini seperti E. coli dan Clostridium difficile dan cendawan seperti Candida.

2. Meningkatkan penyerapan nutrien (kalsium dan magnesium)

Badan anda lebih mampu menyerap nutrien daripada makanan yang anda makan kerana inulin melambatkan penghadaman. Menurut kajian yang dilakukan di Amerika Syarikat dan Perancis, inulin dapat meningkatkan penyerapan kalsium sebanyak 20 persen dan penyerapan magnesium hingga 12 persen.

3.Mengendalikan Gula Darah

Inulin melambatkan pencernaan, termasuk pencernaan karbohidrat. Ini membantu menstabilkan tahap gula darah selepas makan dengan membenarkan gula dikeluarkan secara perlahan tanpa spiking.

Penghantaran & Penyimpanan

Inulin

Imej Syarikat


Siasatan