Banner
Rumah > Produk >> Serbuk Loji >> Serbuk Rempah

Serbuk cili

Serbuk cili
Senarai Produk FZBIOTECH
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat asas serbuk cili

Nama lain: Serbuk Lada Merah
Tempat asal: Wilayah Shaanxi, China
Sebahagian daripada Digunakan: Buah
Rupa: Serbuk Merah, tiada ketulan, tiada kekotoran yang kelihatan
Kaedah Pengeluaran: Serbuk Mesin
Spesifikasi: 50-400 mesh mengikut permintaan pelanggan


Pengenalan Serbuk Chili

Serbuk cili (juga serbuk cili, serbuk chili atau serbuk cili) adalah buah kering atau lada yang dikeringkan dari satu atau lebih jenis lada cili, kadang kala dengan penambahan rempah lain (kadang-kadang juga dikenali sebagai campuran serbuk cili). Ia digunakan sebagai rempah untuk menambah ketegaran atau keperitan dan rasa kepada hidangan. Dalam bahasa Inggeris Amerika nama itu biasanya dieja "cabai". Dalam bahasa Inggeris Inggeris, ejaan "cili" (dengan dua "l" s) digunakan secara konsisten.
Serbuk cili kadang-kadang dikenali dengan jenis cabai cabai tertentu (seperti lada cayenne). Ia digunakan dalam pelbagai masakan, termasuk Tex-Mex, India, Cina, Thailand, dan Korea.
Campuran serbuk cili terdiri terutamanya daripada lada cili dan dicampur dengan rempah lain termasuk jintan, oregano, serbuk bawang putih, dan garam. Chilis biasanya adalah lada cili merah atau lada cayenne, yang kedua-dua spesis Capsicum annuum; banyak jenis lada panas boleh digunakan, termasuk ancho, jalapeƱo, New Mexico, dan pasillachilis. Hasil daripada pelbagai aditif yang berpotensi, kepelbagaian apa-apa serbuk cili yang diberikan adalah berubah-ubah.
Campuran serbuk cili sangat popular di masakan Amerika, di mana mereka adalah bahan perasa utama dalam cabai con carne. Kombinasi komersil pertama serbuk cabai di AS dicipta oleh DC Pendery dan William Gebhardt untuk hidangan ini. Gebhardt membuka Salun Miller di New Braunfels, Texas. Chili adalah hidangan kegemaran bandar. Walau bagaimanapun, lada cili hanya boleh didapati pada masa-masa tertentu dalam tahun ini. Gebhardt mengimport beberapa lada ancho dari Mexico dan berlari lada melalui penggiling daging kecil tiga kali dan mencipta serbuk cabe komersial yang pertama, yang boleh didapati pada tahun 1894.


Permohonan Serbuk Chili

1. Serbuk cili adalah bertujuan untuk kegunaan masakan dalam makanan, perasa dan persediaan kari.
2. Bahan Bahan.


Penghantaran & Pakej

Penghantaran: Sea / Air Shipping & International Express
Masa penghantaran: 2-3 hari bekerja selepas pembayaran

Pakej: 1kg / beg & 20kg / kadbod (10kg / beg * 2 beg), kadbod saiz1175cm * 900cm * 825cm
Penyimpanan: Terlepas dari cahaya dan haba yang kuat
Shelf Life: 24 bulan

Chili Powder


Sijil Analisis

Perkara

Spesifikasi

Keputusan

Rupa

Serbuk Merah Merah

Mematuhi

Bau

Ciri

Mematuhi

Saiz Zarah

100% lulus 80 mesh

Mematuhi

Kehilangan pengeringan

<>

Mematuhi

Lead (Pb)

<>

Mematuhi

Arsenik (As)

<>

Mematuhi

Pestisida Sisa

Negatif

Mematuhi

Jumlah Plate Jumlah

<10000cfu>

Mematuhi

E coli.

<300mpn>

Mematuhi


Imej Syarikat

Chili Powder Supplier

Chili Powder ManufacturerXi'an Fengzu Biological Technology Co, Ltd adalah salah satu pengeluar serbuk cabai Cina profesional, untuk semua yang anda perlukan terbaik, harga, organik, 100% tulen, sifat, dan bubur cabai kilang GMP, jangan ragu untuk menghubungi kami. Dan dialu-alukan untuk serbuk cecair pukal dan kuantiti tinggi, resipi serbuk cili, serbuk ancho cili, serbuk cili mexican, serbuk ancho chile, serbuk cili hijau, serbuk cili merah, serbuk cili terbaik, tepung cili dari kami.

Siasatan