Banner
Rumah > Produk >> Bahan Baku Kosmetik

Ekstrak Capsaicin Tulen

Ekstrak Capsaicin Tulen
COA Capsaicin
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Ekstrak Capsaicin Murni

Nama Produk Ekstrak Capsaicin Tulen Nama lain Serbuk Capsaicin
Spesifikasi 10% -99% Rupa Coklat ke serbuk putih
Formula molekul C18H27NO3 Berat Molekul 305.41
CAS NO. 404-86-4 EINECS NO. 206-969-8
Perkhidmatan OEM YA Standard USP atau EP
Persijilan ISO, KOSHER, FDA Gred Perubatan dan Makanan
Formula Struktur pure capsaicin extract

Pengenalan Ekstrak Capsaicin Murni

Capsaicin semulajadi diperbuat daripada capsicum oleoresin dengan cara pemisahan dan penyulingan maju. Ia mempunyai nilai perubatan yang tinggi terhadap anti mikrobiologi, melegakan kesakitan dan berkurang dalam pendedahan. Ia boleh digunakan dalam produk farmaseutikal, racun perosak biokimia, senjata biokimia dan sebagainya.


Fungsi Ekstrak Capsaicin Murni

1. Ia boleh merawat sakit sendi, neuralgia dan lain-lain penyakit yang tidak dapat dikesan;

2. Ia boleh digunakan sebagai bahan utama eksporter untuk jenis baru racun perosak biologi;

3. Ia mempunyai kesan yang baik untuk melegakan kesakitan dan mengurangkan keradangan;

4. Ia digunakan sebagai Bahan Baku Farmasi anti radang, bahan kimia halus dan juga digunakan sebagai ubat untuk aplikasi luaran.


Penggunaan Ekstrak Capsaicin Murni

Makanan

Kerana sensasi terbakar yang disebabkan oleh capsaicin apabila ia bersentuhan dengan membran mukus, lazimnya digunakan dalam produk makanan untuk memberikan rempah atau "panas" tambahan (piquancy), biasanya dalam bentuk rempah seperti serbuk cabai dan paprika. Dalam kepekatan tinggi, capsaicin juga akan menyebabkan kesan pembakaran pada kawasan sensitif yang lain, seperti kulit atau mata. Tahap haba yang terdapat dalam makanan sering diukur pada skala Scoville. Kerana sesetengah orang menikmati panas, sudah lama ada permintaan untuk produk capsaicin-spiced seperti kari, cabe con carne, dan sos panas seperti sos Tabasco dan salsa.

Penggunaan farmaseutikal

Ekstrak Pure Capsaicin digunakan sebagai analgesik dalam salap topikal dan patch kulit untuk melegakan kesakitan, biasanya dalam kepekatan antara 0.025% dan 0.1%. Ia boleh digunakan dalam bentuk krim untuk melegakan sementara sakit kecil dan sakit otot dan sendi yang berkaitan dengan arthritis, sakit belakang, ketegangan dan sprains, sering dalam sebatian dengan rubefacients lain.




Siasatan