Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Beta Sitosterol

Beta Sitosterol
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Beta Sitosterol

Spec. 98% oleh HPLC
Rupa: serbuk Kristal putih
CAS NO.:83-46-5
EINECS NO.201-480-6
Formula molekul: C29H50O
Berat Molekul: 414.71


Fungsi Beta Sitosterol

Beta-sitosterol adalah sejenis tumbuhan yang serupa dengan kolesterol. Ia mungkin membantu mengurangkan tahap kolesterol dengan mengehadkan jumlah kolesterol yang dapat masuk ke dalam badan. Ia juga boleh mengikat prostat untuk membantu mengurangkan pembengkakan (keradangan). Sterol tumbuhan telah digambarkan secara kimia pada tahun 1922. Kemudian pada tahun 1950-an, didapati bahawa sterol ini mengurangkan kepekatan kolesterol serum dengan mengurangkan penyerapan kolesterol dari usus. Bagaimanapun, pada tahun 1980-an, statin diperkenalkan ke pasaran, jadi peranan sterol tumbuhan dalam menurunkan lipid telah berkurang. Selepas itu, telah diakui bahawa, sebagai bahan yang semulajadi, sterol tumbuhan boleh ditambah kepada makanan. Margarin nampaknya menjadi kenderaan yang ideal. Selama 15 tahun yang lalu, terdapat beberapa laporan dalam sastera yang menunjukkan bahawa phytosterols mempunyai beberapa aktiviti imunologi.

Beta-sitosterol adalah sejenis bahan yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan. Ahli kimia memanggilnya "ester sterol tumbuhan." Ia didapati dalam buah-buahan, sayur-sayuran, kacang, dan biji. Ia digunakan untuk membuat ubat. Beta-sitosterol digunakan untuk penyakit jantung dan kolesterol tinggi. Ia juga digunakan untuk meningkatkan sistem imun dan untuk mencegah kanser kolon, serta untuk batu karang, selesema dan selesema (influenza), HIV / AIDS, rheumatoid arthritis, tuberkulosis, psoriasis, alergi, kanser serviks, fibromyalgia, lupus sistemik erythematosus (SLE), asma, kehilangan rambut, bronkitis, sakit kepala migrain, dan sindrom keletihan kronik.

Ia mempunyai kesan mengurangkan kolesterol, anti-keradangan, anti-ulser, dan anti-kanser dalam klinikal, dan juga boleh digunakan sebagai nutrien penjagaan rambut dan nutrien penjagaan kulit untuk kosmetik, selain itu ia digunakan sebagai binatang jenis baru umpan kerana ciri-ciri pertumbuhan manfaatnya, mempromosikan-sihat dan meningkatkan output.


Penggunaan Beta Sitosterol

Sebagai antioksidan dalam makanan dan makanan tambahan
Sebagai penyedut dan pelembap untuk kulit dalam kosmetik
Sebagai bahan mentah ubat steroid dan vitamin D3


Sijil Analisis

Uji

Spesifikasi

Keputusan

Kandungan β-Sitosterol:

≥98%

98.31%

Rupa:

Serbuk Kristal Putih

Mematuhi

Bau & rasa:

Ciri

Mematuhi

Saiz Mesh:

100% lulus 80mesh

Mematuhi

Kerugian pada pengeringan:

≤1.0%

0.28%

Takat lebur:

138 ℃ ~ 142 ℃

140 ℃

Logam berat:Sebagai:

≤2 PPM

Mematuhi

Pb:

≤ 1 PPM

Mematuhi

Hg:

≤0.5PPM

Mematuhi

Mikrobiologi:

Jumlah Plate Jumlah:

Ragi & Acuan:

E coli:

S. Aureus:

Salmonella:

 

<1000cfu>

<100cfu>

Negatif

Negatif

Negatif

 

36cfu / g

17cfu / g

Mematuhi

Mematuhi

Mematuhi

Kesimpulan:

Selaras dengan Standard USP32Pakej & Penghantaran

Beta Sitosterol

Imej Syarikat

Xi'an Fengzu Biological Technology Co, Ltd adalah salah satu pengeluar β-sitosterol China profesional, untuk semua yang anda perlukan dengan harga yang terbaik, organik, 100% murni, sifat, dan kilang GMP β-sitosterol, tolong hubungi kami. Dan dialu-alukan untuk pukal baki dan jumlah tinggi β-sitosterol, beta sitosterol, b-sitosterol, phytosterol, 83-46-5, 201-480-6, beta-sitosterol dari kami.

Siasatan