banneer
Rumah > Produk-produk >> Monomer

Beta Sitosterol

Beta Sitosterol
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Beta Sitosterol

Spec. 98% oleh HPLC
Rupa: serbuk kristal putih
CAS NO.:83-46-5
EINECS NO.201-480-6
Formula molekul: C29H50O
Berat Molekul: 414.71


Fungsi Beta Sitosterol

Beta-sitosterol adalah sejenis tumbuhan yang serupa dengan kolesterol. Ini boleh membantu mengurangkan tahap kolesterol dengan mengehadkan jumlah kolesterol yang dapat masuk ke dalam badan. Ia juga boleh mengikat prostat untuk membantu mengurangkan pembengkakan (keradangan). Sterol tumbuhan telah digambarkan secara kimia pada tahun 1922. Kemudian pada tahun 1950-an, didapati bahawa sterol ini mengurangkan kepekatan kolesterol serum dengan mengurangkan penyerapan kolesterol dari usus. Bagaimanapun, pada 1980-an, statin diperkenalkan ke pasaran, jadi peranan sterol tumbuhan dalam pengurangan lipid telah berkurang. Selepas itu, telah diakui bahawa, sebagai bahan yang semulajadi, sterol tumbuhan boleh ditambah kepada makanan. Margarin nampaknya merupakan kenderaan yang ideal. Dalam tempoh 15 tahun yang lalu, terdapat beberapa laporan dalam sastera yang menunjukkan bahawa phytosterols mempunyai beberapa aktiviti imunologi.

Beta-sitosterol adalah bahan yang ditemui dalam tumbuh-tumbuhan. Ahli kimia memanggilnya sebagai "ester sterol tumbuhan." Ia didapati dalam buah-buahan, sayur-sayuran, kacang, dan biji. Ia digunakan untuk membuat ubat. Beta-sitosterol digunakan untuk penyakit jantung dan kolesterol tinggi. Ia juga digunakan untuk meningkatkan sistem imun dan untuk mencegah kanser kolon, serta untuk batu karang, selesema dan selesema (influenza), HIV / AIDS, rheumatoid arthritis, tuberkulosis, psoriasis, alergi, kanser serviks, fibromyalgia, lupus sistemik erythematosus (SLE), asma, kehilangan rambut, bronkitis, sakit kepala migrain, dan sindrom keletihan kronik.

Ia mempunyai kesan mengurangkan kolesterol, anti-keradangan, anti-ulser, dan anti-kanser dalam klinikal, dan juga boleh digunakan sebagai nutrisi penjagaan rambut dan nutrien penjagaan kulit untuk kosmetik, sebagai tambahan, ia digunakan sebagai binatang jenis baru umpan kerana ciri-ciri pertumbuhan keuntungan, menggalakkan-sihat dan meningkatkan output.


Penggunaan Beta Sitosterol

Sebagai antioksidan dalam makanan dan makanan tambahan
Sebagai penyokong dan pelembap untuk kulit dalam kosmetik
Sebagai bahan mentah ubat steroid dan vitamin D3


Sijil Analisis

Ujian

Spesifikasi

Keputusan

Kandungan β-Sitosterol:

≥98%

98.31%

Rupa:

Serbuk Kristal Putih

Memenuhi

Bau & rasa:

Ciri

Memenuhi

Saiz Mesh:

100% lulus 80mesh

Memenuhi

Kerugian pada pengeringan:

≤1.0%

0.28%

Takat lebur:

138 ℃ ~ 142 ℃

140 ℃

Logam berat:Sebagai:

≤2 PPM

Memenuhi

Pb:

≤ 1 PPM

Memenuhi

Hg:

≤0.5PPM

Memenuhi

Mikrobiologi:

Jumlah Plate Total:

Ragi & Acuan:

E coli:

S. Aureus:

Salmonella:

 

<1000cfu>

<100cfu>

Negatif

Negatif

Negatif

 

36cfu / g

17cfu / g

Memenuhi

Memenuhi

Memenuhi

Kesimpulan:

Selaras dengan Standard USP32Pakej & Penghantaran

Sitosterol.jpg


Sitosterol.jpg


Imej Syarikat

Sitosterol.jpg


Sitosterol.jpgXi'an Fengzu Biological Technology Co, Ltd adalah salah satu pengeluar β-sitosterol China profesional, untuk semua yang anda perlukan dengan harga yang terbaik, organik, 100% murni, alam dan kilang GMP β-sitosterol, tolong hubungi kami. Dan dialu-alukan untuk pukal baki dan jumlah tinggi β-sitosterol, beta sitosterol, b-sitosterol, phytosterol, 83-46-5, 201-480-6, beta-sitosterol dari kami.

Siasatan