Banner
Rumah > Produk >> Monomer

Breviscapine

Breviscapine
Berbual sekarang

Maklumat produk

Maklumat Asas Breviscapine

Nama Produk: Breviscapine

Nama lain: Scutellarin, Breviscapinun

CAS No .: 27740-01-8

Rupa: Serbuk Kuning Cerah

Formula molekul: C21H18O12

Berat molekul: 462.37

Kesucian: 98%


Pengenalan Ringkas Breviscapine

Breviscapine (Scutellarin) adalah flavone, sejenis sebatian kimia fenolik. Ia boleh didapati di Scutellaria barbata dan S. lateriflora.

Scutellarin adalah phytoalexin secara semulajadi yang dihasilkan oleh beberapa tumbuhan yang lebih tinggi sebagai tindak balas terhadap kecederaan atau jangkitan kulat. Phytoalexins adalah bahan kimia yang dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan sebagai pertahanan terhadap jangkitan oleh mikroorganisma patogen.

Breviscapine tergolong dalam Erigeron reviscapus flavonsides yang diekstrak dari Erigeron breviscapus (Vant.) Tangan. ¨CMazz. Farmakologi melebarkan saluran darah otak, mengurangkan halangan saluran otak, meningkatkan aliran darah di otak, meningkatkan peredaran mikro, dan menunjukkan agregasi antiplatelet.


Penggunaan Breviscapine

1. Breviscapine boleh mempromosikan hempedu hempedu tetapi bahan wogonin lain tidak mempunyai kesan ini. Baicalein boleh menggalakkan pergerakan usus badan tambahan arnab tetapi wogonin tidak mempunyai kesan ini. Huang qin mempunyai kesan cirit-birit yang ringan.

2. Breviscapine mempunyai kesan anti-toksin, menghalang kebolehtelapan kapilari dan anti acetylcholine dan kesan anti anafilaksis.

3. Breviscapine boleh mempromosikan enzim untuk menghasilkan nitrogen oxide, potensi untuk stroke dan terapi infark miokardiak.

4. Breviscapine boleh menghidap virus hepatitis B.


Faedah Breviscapine

1. Breviscapine boleh meningkatkan peredaran darah serebral, meningkatkan aliran darah serebrum, mengurangkan rintangan vaskular, meningkatkan kebolehtelapan penghalang darah-otak, kondusif untuk pencegahan dan rawatan pembentukan trombosis serebrum.

2. Breviscapine dapat mengurangkan penggunaan oksigen miokardium, untuk meningkatkan aliran darah miokardium pemakanan, memperbaiki mikrosirkulasi miokardium.

3. menurunkan kolesterol, mengurangkan kelikatan darah tinggi, agregasi platelet.

4. meningkatkan fungsi phagocytic sel reticuloendothelial hati dan makrofag, meningkatkan kandungan CAMP darah, memperbaiki sistem imun.


Pakej & Penghantaran

Breviscapine

Imej Syarikat

Siasatan